Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Miami Open

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 6-2, de jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Miami Open.

29 mart. 2017, 04:03
Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Miami Open

Simona Halep-Johanna Konta 3-6, 7-6 (7), 6-2

În decisiv, jucătoarea română a intrat pe teren cu o atitudine care lăsa impresia că e grăbită să piadă. Însă ea servit şi a revenit de la 0-40, apoi a menţinut echilibrul până la 2-2, când şi-a pierdut serviciul. A urmat capitularea, cu 2-6, după două ore şi 31 de minute de la start.

Halep pierde al doilea set la tie-break, 6-7, se joacă set decisiv

Halep revine de la 0-3 la 3-3

Simona Halep începe prost setul al doilea, 0-2

Simona se impune în primul set, 6-3

Halep se distanţează, 4-1 în primul set.

Halep speră să se revanşeze în sferturi în faţa britanicei de pe locul 11 WTA, care s-a impus în singura confruntare directă dintre cele două din circuitul WTA, de la Wuhan (6-3, 3-6, 7-5). 

„Cred că am condus foarte mult acolo şi am pierdut meciul, însă va fi o nouă partidă. Este o jucătoare foarte bună, are o formă extraordinară acum, joacă în top 10, a ajuns şi ea. A avut rezultate foarte bune, însă va fi un meci bun din punctul meu de vedere şi o să dau tot ce pot ca să câştig”, a afirmat Halep.

Românca s-a impus şi ea o dată contra britanicei, în 2014, în confruntarea din Fed Cup de la Budapesta (6-1, 6-4).

Simona Halep a atins şi anul trecut faza sferturilor de finală la Miami Open. Cea mai bună performanţă din cariera ei în Florida a fost calificarea în semifinale, în 2015.

Simona Halep mai are nevoie de două succese pentru a reveni pe locul 4 WTA, pierdut după turneul de la Indian Wells în favoarea slovacei Dominika Cibulkova. În 2016, Cibulkova a fost eliminată în turul doi, astfel că va avea, la finalul acestei săptămâni, un plus de 85 de puncte WTA (5245 puncte). O calificare în semifinale nu îi va fi suficientă Simonei. Ea ar obţine astfel un plus de 175 puncte (are sferturi de apărat) şi s-ar opri la 5197 puncte. O calificare în finală schimbă total lucrurile, eventualele puncte obţinute fiindu-i suficiente sportivei din Constanţa pentru a reveni pe 4 WTA.

Sportiva engleză a vorbit despre confruntarea cu marea noastră campioană, menţionând că nu a avut o favorită în disputa dintre aceasta şi Stosur. Atât Simona, cât şi jucătoarea de la Antipozi reprezentau adversare extrem de dificile, ele etalând de-a lungul competiţiei un tenis total.

Sunt fericită că sunt în competiţie şi nu m-a interesat prea mult cu cine joc. Ambele jucătoare sunt foarte puternice, într-un asemenea turneu, în fazele finale, rămân doar jucătoare world-class. Mă aşteaptă un meci foarte complicat, dar sunt bucuroasă că am ajuns până aici şi nu am nimic de pierdut„, a spus Konta, conform wtatennis.com. 

Cu un singur set pierdut la Miami, Konta a trecut în optimile de finală de iberica Arruabarrena, în special în manşa secundă practicând un tenis de înaltă clasă. S-a terminat 7-5, 6-1, iar britanica a adus aminte de începutul anului, când ajungea constant în fazele finale ale turneelor.

Cu cât am avansat în meci, cu atât am fost mai concentrată, cu atât am simţit că sunt în starea mentală potrivită. Am jucat foarte bine, deşi am avut parte de o dispută extrem de grea„, a mai spus britanica.

Halep speră să se revanşeze în sferturi în faţa britanicei de pe locul 11 WTA, care s-a impus în singura confruntare directă dintre cele două din circuitul WTA, de la Wuhan.

Cred că am condus foarte mult acolo şi am pierdut meciul, însă va fi o nouă partidă. Este o jucătoare foarte bună, are o formă extraordinară acum, joacă în top 10, a ajuns şi ea. A avut rezultate foarte bune, însă va fi un meci bun din punctul meu de vedere şi o să dau tot ce pot ca să câştig„, a afirmat şi Halep.

Românca s-a impus şi ea o dată contra britanicei, în 2014, în confruntarea din Fed Cup de la Budapesta. Duelul dintre Simona Halep şi Johanna Konta va avea loc miercuri seară, în direct la Digi Sport.