Simone Tempestini, campion de la Raliuri al României pentru a treia oară. El a câştigat Raliul Iaşiului

Pilotul Simone Tempestini a câştigat sâmbătă Cotnari Rally - Iaşi, a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, şi şi-a asigurat al treilea titlu naţional absolut înaintea ultimei etape, Raliul Sibiului, informează FR de Automobilism Sportiv.

08 sept. 2018, 15:10
Simone Tempestini, campion de la Raliuri al României pentru a treia oară. El a câştigat Raliul Iaşiului

Simone Tempestini, 24 ani, şi copilotul său Sergiu Itu, la volanul unei maşini Citroen C3 R5, au terminat pe locul I în Cotnari Rally-Iaşi, fiind urmaţi în clasamentul general de Bogdan Marişca (Ford Fiesta R5) la 3min41sec5/10 şi de ungurul Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo) la 4min40sec8/10. Pilotul Valentin Porcişteanu (Skoda Fabia R5), locul 2 în clasamentul general, a fost nevoit să abandoneze în penultima probă specială.

În clasamentul piloţilor, Simone Tempestini este lider cu 208 puncte, fiind urmat de Valentin Porcişteanu 146, care nu mai poate matematic să ajungă pe primul loc.

Simone, care deţine deja titlul de cel mai tânăr campion din istoria României la raliuri, după succesul din 2015, s-a impus în 5 din cele 6 etape care s-au desfăşurat în actuala ediţie de campionat, avându-l pe Sergiu Itu în dreapta sa. Cei doi au urcat pe prima treapta a podiumului la Tess Rally Braşov, Transilvania Rally Cluj, Raliul Moldovei Bacău, Raliul Perla Harghitei şi Cotnari Rally Iaşi. Singurul pas greşit a fost făcut la Raliul Aradului, unde clujeanul a fost nevoit să abandoneze din postura de lider.

În acest sezon, Tempestini a câştigat 53 probe speciale, comparativ cu Valentin Porcişteanu, care s-a impus în zece.

Raliul Sibiului, ultima etapă a Campionatului naţional de Raliuri Dunlop, se desfăşoară în zilele de 5 şi 6 octombrie 2018.