Sindicalişti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea în sectorul bugetar VIDEO

Liderii principalelor organizații sindicale au anunțat marți că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonanței privind salarizarea în sectorul bugetar.
Iulian Tudor
12 apr. 2016, 11:07
Sindicalişti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea în sectorul bugetar VIDEO

„Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) Este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiționări financiare și de a-l face funcțional și a corecta disfuncționalități constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

NOILE SALARII ale bugetarilor: Un profesor va câştiga până la 3.400 de lei, iar un medic primar cel mult 4300 de lei

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze „starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar”.

„Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanţă de urgenţă care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloş pentru ca în regim de urgenţă să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanţă. Nu se poate porni de la premisa că venim şi oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecţii din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greşită”, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret”.

SNFP, despre proiectul Legii salarizării: La prima vedere nu identificăm o creştere pe salariile mici

Mai mult, Leonard Bărăscu, CNSRL Frăţia, a declarat că ministrul Muncii, Ana Costea, a lăsat impresia că va demisiona curând. „Nu a anunţat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur că mâine va duce la acest lucru (n.r.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat şi că nu a avut susţinerea necesară”, a declarat Leonard Bărăscu, CNSRL Frăţia, la ieşirea de la negocierile de la ministerul Muncii.

„Am cedat nervos după ce am reuşit să introducem 1.335 de ocupaţii într-un tabel sintetic pentru a vedea discrepanţele uriaşe la care ar duce acest sistem”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Discuţiile au început la ora 11 la sediul Ministerului Muncii între reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România- Frăţia, ai Alianţei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” şi mai mulţi miniştrii din Guvernul Cioloş printre care ministrul Justiţiei, al Muncii şi vicepremierul Vasile Dâncu.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Locul spectaculos din România, ascuns în Munții Retezat, pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. Nu oricine poate să ajungă aici
Capital.ro
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vestea momentului! Se acordă 2 zile libere în plus pentru o categorie de români!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Marii favoriți la Primăria Capitalei. Câți bani puteți câștiga, dacă pariați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ipoteză terifiantă în cazul morții Raisei, copila dispărută din Dolj și găsită fără suflare într-o râpă! Localnicii din zonă spun că ar fi fost spânzurată
Capital.ro
S-a decis interdicție totală în România. Nimeni nu mai are voie din 9 iunie, ora 07:00
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'