Sindicaliştii Cartel Alfa susţin ordonanţa privind Legea salarizării

Președintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, la Galați, că sindicatele pe care le reprezintă susțin ordonanța privind Legea salarizării adoptată, miercuri, de Guvernul României.

08 iun. 2016, 14:22
Sindicaliştii Cartel Alfa susţin ordonanţa privind Legea salarizării

Totodată, Bogdan Hossu a spus că ordonanța abia aprobată nu se referă și la sectorul funcționarilor publici din administrația locală, care nu vor beneficia de nicio majorare, liderul CNS Cartel Alfa exprimându-și speranța ca anul viitor Guvernul să aplice corecții salariale la nivelul întregului sector bugetar, nu doar la nivelul celor din sănătate și învățământ.

„Ordonanța de Urgență discutată și adoptată astăzi (miercuri — n.r.) de Guvern este pentru completarea OG 57/2015 privind corecțiile. În esență, noi am avut o serie de modificări la forma prezentată luni, modificări ce trebuiau să fie rectificate ieri dimineață, la comisia de dialog social și ieri la prânz, la Ședința Consiliul Economic și Social. Erau mici probleme care au fost preluate în mare parte, deci, din punctul de vedere al confederației — trecând peste nemulțumirea unor sectoare de activitate, precum administrația publică locală, care prin neaplicarea unitară a întregului sector, au fost defavorizați în sensul că mare parte din comunitățile locale, la comune și orașe, nu vor beneficia de nici o corecție salarială legată de aceste lucru — restul sectoarelor, în mare parte au avut mici satisfacții, că nu pot spune satisfacții depline, drept pentru care decizia a fost de susținere a promulgării ordonanței de urgență„, a afirmat Hossu, potrivit Agerpres.

În contextul în care ordonanța privind Legea salarizării are aplicabilitate și în 2017, dar și în 2018, Bogdan Hossu și-a exprimat încrederea că viitorul Guvern care se va constitui la finele acestui an, după alegerile parlamentare, ar putea chiar să majoreze alocările.

„Ar fi o greșeală structurală de a nu accepta folosirea banilor care, precizez, există. Este adevărat că OUG are prevederi în limita prognozei de buget pentru 2017 având o continuare și în 2018, dar trebuie să ținem cont că noul Guvern, care sperăm să se realizeze spre sfârșitul lui decembrie 2016, după alegerile parlamentare, va avea toate posibilitățile ca funcție de decizia proprie să majoreze această alocare care este în limita creșterii economice, înghețând parametrii bugetari alocați fondului de salariu la procentul care a fost acordat în acest an. Deci resurse ar fi — deoarece creșterea economică pe ultimii trei ani a depășit cu mult prognoza — problema de fond este însă realizarea efectivă a încasărilor. Sperăm ca anul viitor nu doar sănătatea și învățământul să fie corectate, ar trebui corecții pentru tot sectorul bugetar în vederea acestor realocări”, a declarat reprezentantul CNS „Cartel Alfa”.

Bogdan Hossu a asistat, miercuri, la alegerile Consiliului General al filialei din Galați a CNS „Cartel Alfa”.