Sindicaliştii din Agricultură protestează la Palatul Cotroceni

Peste 50 de membri ai sindicatelor afiliate Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe - AGROSTAR au început protestul organizat în fața Palatului Cotroceni de Blocul Național Sindical (BNS), fiind nemulțumiți de de lipsa unor politici pentru sectorul agricol și de subfinanțarea sectorului în ansamblul său.

31 mai 2016, 08:32
Sindicaliştii din Agricultură protestează la Palatul Cotroceni

Sindicaliștii din agricultură mai reclamă lipsa Contractului Colectiv de Muncă, un document care lipsește cu desăvârșire în ultimii cinci ani pentru aceste sector, dar și a reglementărilor din Legea Vânătorii, potrivit Agerpres.

O delegație formată din reprezentanți ai AGROSTAR și BNS urmează să depună un memoriu la președinție.

În data de 24 mai, liderii Blocului Național Sindical au anunțat că vor începe mai multe acțiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat sediul Președinției, împreună cu organizațiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

De asemenea, joi, 2 iunie, vor protesta sindicatele din industria constructoare de automobile și subansamble auto și din transporturi, afiliate la BNS iar vineri sindicatele din energie.

În plus, în această perioadă, BNS are în evaluare și alte acțiuni de protest organizate cu sindicate membre din alte sectoare de activitate.