Siria: Franţa şi Marea Britanie cer reuniunea Consiliului de Securitate privind situaţia din Alep

Franța și Marea Britanie au cerut organizarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situația din orașul sirian Alep (nordul Siriei), au anunțat marți ambasadorii celor două țări la ONU.

RomaniaTV.net
03 mai 2016, 16:04
Siria: Franţa şi Marea Britanie cer reuniunea Consiliului de Securitate privind situaţia din Alep

Alep este „un oraș-martir, centrul de rezistență al președintelui sirian Bashar al-Assad”, a subliniat ambasadorul francez Francois Delattre, comparând Alep cu Sarajevo din timpul războiului din Bosnia.

„Alep este pentru Siria ceea ce Sarajevo este pentru Bosnia”, a afirmat ambasadorul francez la ONU. „Mizele (în jurul Alepului) sunt enorme”, a estimat el, citând în acest sens urmărirea încetării ostilităților, pusă în dificultate în ultimele zile, dar și negocierile de pace și „viitorul Siriei”.

Prin urmare, Franța a cerut o reuniune a Consiliului ‘în decursul săptămânii’, precum și o reuniune a Grupului de susținere internațională a Siriei.

La rândul său, ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, a cerut o reuniune a Consiliului, „care ar trebui să fie convocată urgent”. Subliniind că „Alep arde”, el a estimat că este vorba de un dosar „de cea mai mare prioritate”.