Sistemul de vot electronic va fi repus marţi în funcţiune în plenul Camerei Deputaţilor

Sistemul de vot electronic va fi repus în funcţiune marţi, în plenul Camerei Deputaţilor urmând să se desfăşoare opt sesiuni de vot electronic „pentru acomodare şi test”, iar votul final va fi electronic, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

13 feb. 2017, 11:56
Sistemul de vot electronic va fi repus marţi în funcţiune în plenul Camerei Deputaţilor

Deputatul PSD a precizat că pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat „un memorandum intern privind desfăşurarea votului electronic”.

„Mâine, în cadrul plenului Camerei, se vor desfăşura opt sesiuni de vot electronic pentru acomodare şi test, iar votul final va fi cu vot electronic”, a completat secretarul Camerei.

Ioana Bran a mai spus că Biroul Permanent a aprobat şi „o solicitare din partea Comisiei pentru Apărare privind efectuarea unei vizite de lucru la sediul MAI pentru a purta discuţii asupra priorităţilor legislative ale ministerului”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, săptămâna trecută, că, dacă sistemul de vot electronic nu va fi funcţional rapid, el nu va mai participa la şedinţele plenului.

Sistemul electronic de vot nu a mai fost folosit de aproximativ un an în plenul Camerei Deputaţilor, după scandalul legat de votul dat la Legea defăimării.

În şedinţa de plen din data de 17 februarie 2016, rezultatul votului la Legea defăimării, iniţiată de Liviu Dragnea, a generat dispute în plenul Camerei Deputaţilor, după ce PNL şi UDMR au susţinut că nu s-a întrunit cvorumul, iar preşedintele de şedinţă a revenit asupra anunţului iniţial, spunând că legea a fost respinsă.

Preşedintele PSD a susţinut că sunt probleme cu sistemul de vot electronic, iar de atunci acesta nu a mai fost folosit.