Situaţie incredibilă, naţionala Chinei ar putea juca din sezonul viitor în campionatul Germaniei. Anunţul a fost făcut de nemţi

Echipa naţională de fotbal U-20 a Chinei ar putea să participe în sezonul următor al ligii a patra germane, a anunţat Federaţia Germană de Fotbal (DFB).

22 iun. 2017, 13:52
Situaţie incredibilă, naţionala Chinei ar putea juca din sezonul viitor în campionatul Germaniei. Anunţul a fost făcut de nemţi

Iniţiativa le aparţine oficialilor DFB, care mai au la dispoziţie un loc pentru viitorul sezon al ligii a patra, divizia de sud-vest, după ce doar 19 echipe şi-au asigurat prezenţa.

Toate cele 19 cluburi şi-au dat acordul pentru ca echipa Chinei să participe. Prin urmare, sunt de părere că proiectul se află pe drumul cel bun„, a declarat directorul executiv al competiţiei, Felix Wiedmann, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele Federaţiei Germane, Ronny Zimmermann, a confirmat că echipele din liga regională agreează această idee: „Trebuie să vedem dacă această idee se va concretiza. Managerii diviziei de sud-vest se vor întâlni în curând, iar până atunci trebuie să luăm o decizie„. Potrivit Bild, acest proiect ar putea să fie prezentat oficial pe 5 iulie, în timpul unei vizite la Berlin a preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

Presa germană mai susţine că echipele din liga a patra vor primi fiecare 15.000 de euro din partea Federaţiei Chineze de Fotbal, pentru cele două meciuri pe care le vor disputa cu reprezentativa U20 a ţării respective.

Formaţiile germane ar urma să dispute pe teren propriu atât partida tur, cât şi cea retur cu selecţionata Chinei, iar rezultatele înregistrate de această echipă nu vor fi incluse în ierarhia diviziei. „E o idee grozavă! Aşteptăm cu nerăbdare să jucăm cele două meciuri pe teren propriu. Vom primi cu braţele deschise echipa Chinei„, a afirmat directorul clubului Stuttgarter Kickers, Marc-Nicolai Pfeifer, pentru Bild.

La sfârşitul anului 2016, China şi Germania au semnat un acord la nivel guvernamental de dezvoltare a fotbalului chinez.

China a anunţat că are în plan să devină o forţă mondială a fotbalului, până în 2050.