Situaţie uluitoare în Gorj: Morţi îngropaţi în cavouri tip vilă VIDEO

Biserica din satul Pişteştii din Deal, judeţul Gorj, este umbrită de o construcţie, unde romii vor să fie înmormântaţi. Locurile de veci au luat forme de vilă cu etaj, cu uşi şi geamuri de termopan sau acoperiş cu mansardă. Faptul că nu sunt îngropaţi, a adus însă nemulţumiri în rândul oamenilor care stau lângă cimitir. Ei spun că pe timpul verii, nu pot trece prin zonă din cauza mirosului, informează România TV.

11 mai 2017, 12:32
Situaţie uluitoare în Gorj: Morţi îngropaţi în cavouri tip vilă VIDEO

Biserica din satul Pişteştii din Deal este umbrită pe zi ce trece de construcţii care servesc drept locuri de veci pentru romii din zonă. La biserică au fost convocaţi: preotul, comitetul parohial şi primarul, pentru a discuta despre o construcţie care pe zi ce trece, umbreşte lăcaşul de cult.

S-a ajuns la concluzia să se sisteze lucrările până când se va lua o decizie„, a declarat primarul Scoarta Stamatoiu Ion.

Problema este una mai veche, iar construcţiile sunt de câţiva ani.

Erau cavourile făcute. Sunt 3 fraţi care s-au unit. Erau de bolţari. Datorită intemperiilor, bolţarii s-au deteriorat, au dat bolţarii jos şi au pus caramida nouă„, a spus Petre Costache, consilier local.

Preotul a încercat să discute cu enoriașii, dar aceștia spun că țin la tradiții și la fală.

Nu este normal ce se face, dar tradiţiile persoanelor de etnie romă, ei asta consideră că e bine. Am reuşit să-i conving pe unii să nu mai facă acest lucru, dar ele sunt construite de acum 20 de ani„, a spus Preot Bogdan Feraru.

Persoanele care locuiesc în apropierea cimitirului sunt disperate. Vine vara şi nu mai pot ieşi din case din cauza mirosului de putrefacţie care pluteşte în aer.

Oamenii speră ca într-un final problema să fie rezolvată și să fie luate măsuri în acest sens.

Citeşte şi Ajutoarele de înmormântare ar putea fi impozitate. Ce alte taxe propune noul Cod Fiscal