Şocant: Cum au păcălit medicii britanici familia unui ROMÂN că îl vor repatria dacă le va ceda organele sale

Tânărul Alexandru Zianu Vasiliu şi-a pierdut viaţa într-un accident de bicicletă, în data de 11 iulie 2015.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 20:48
Şocant: Cum au păcălit medicii britanici familia unui ROMÂN că îl vor repatria dacă le va ceda organele sale

Alexandru Zianu Vasiliu, de 24 de ani lucra în Anglia fără forme legale de aproximativ 1 an şi jumătate, locuind într-o rulotă cu mai mulţi români, în Addlestone, în apropiere de Londra.

Părinţii tânărului susţin că au fost informaţi de către poliţia din localitate cum că băiatul lor este într-o stare gravă, într-un spital din Marea Britanie şi că este lovut la cap de un stîlp.

Mihaela Vasiliu, mama băiatului, a declarat că după două de la tragedie, a fost sunată de un medic din Anglia de la Royal London Hospital, unde i s-a apus că fiul ei este pe moarte şi că ar fi mai bine dacă ar fi de acord cu prelevarea oraganelor.

Femeia a fost de acord până la urmă, iar medicii englezi au vorbit la telefon cu ea ore-n şir, pentru a afla dacă fiul ei suferea de vreo boală. Medicii englezi au prelevat ficatul, rinichii, pancreasul, plămânii, corneea şi i-au promis femeii că, în schimbul acestora, îi vor repatria băiatul.

Dar femeia a aşteptat în zadar, iar la telefonul de la care fusese sunată nu i-a mai răspuns nimeni. Şi-a dat seama în final că fusese păcălită.

Pentru repatrierea tanarului familia are nevoie de 3200 de euro, o suma imensa pentru situatia in care se afla, traind doar dintr-un ajutor social.