Şocant! Iată ce păţeşti dacă ai tensiunea mare

Cunoscută în termeni populari drept "tensiune mare", hipertensiunea arterială este o boală cronică care face ravagii în rândul populaţiei adulte, relatează  Demoiselle.ro.

20 mai 2015, 12:09
Şocant! Iată ce păţeşti dacă ai tensiunea mare

Principala caracteristică a acestei afecţiuni o reprezintă valorile peste limită a presiunii pe care sângele o exercită asupra arterelor.

Principalii factori care determina tensiunea sunt pe deoparte rezistenţă circuitului hemodinamic şi pe de altă parte forţă de contracţie a inimii şi a vaselor de sânge.

Factori de risc:

Principalii factori de risc care determina hipertensiunea arterială sunt: bolile cronice precum diabetul zaharat, afecţiuni ale glandelor endocrine, obezitatea, obiceiurile nesănătoase precum fumatul, consumul de alcool sau consumul excesiv de sare.

Deasemenea un rol important îl joacă istoricul familial, precum şi administrarea îndelungată a unor tratamente pe baza de corticosteroizi sau hormoni.

Pricipalele simptome sunt stările de ameţeală accentuate, migrenele puternice, dispneea, stările de ameţeală sau pierderea subită a cunoştinţei.

Complicaţii severe ale hipertensiunii:

O tensiune arterială peste limitele admise, netratată la timp, poate duce la o serie de complicaţii majore.

Citeşte continuarea pe Demoiselle.ro