Social-democratele domină topul celor mai influenţi europarlamentari români

Publicat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 13:02 // Actualizat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 13:02 // Sursa: romaniatv.net

Grupul PSD din Parlamentul European are nu mai puțin de 4 nume în topul celor mai influenți europarlamentari români în luna septembrie, întocmit VoteWatchEurope.

Foto: www.paginaeuropeana.ro

Trei dintre cei patru europarlamentari PSD sunt femei, cea mai bine clasată dintre acestea fiind chiar liderul Organizației Femeilor Social Democrate, Viorica Dăncilă. Eurodeputata este vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală și membră în Comisia pentru Drepturile femeii și egalitatea de gen. Aceasta a fost, de asemenea, nominalizată în mai multe rânduri pentru Parlamentarul european al anului, în domeniul de interes, cel mai recent chiar în 2017. Viorica Dăncilă a fost anul acesta propusă la nu mai puțin de două categorii - Cercetare și Inovare și, respectiv, Drepturile Femeii și Egalitate de gen.

Eurodeputata se află pe locul 4 în topul menționat, pe locurile 9 și 10 aflându-se Daciana Sârbu și Claudia Țapardel.

Prin comparație, PNL are doar 2 europarlamentari în topul influenței, dintre care o singură femeie, Adina Vălean.

Studiul este realizat prin intervievarea a 234 de respondenți, dintre care 42% interacționează zilnic cu deputații europeni, în timp ce 24% dintre respondenți fac același lucru săptămânal. O majoritate relativă a răspunsurilor a venit din partea persoanelor care lucrează în instituțiile UE (42%), în timp ce ceilalți membri ai eșantionului respondent lucrează în sectorul privat (17%), mediul academic și think tank-uri(13%) și în ONG-uri (9%).

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
europarlamentari PSD Parlamentul European Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6665
RON
25 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H