Şoferul maşinii care a lovit o ambulanţă ce transporta pacienţi la dializă, reţinut

Şoferul piteştean al autoturismului care a lovit o ambulanţă BGS ce transporta şase pacienţi la dializă, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor şase, este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie adus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

29 oct. 2013, 16:29
Şoferul maşinii care a lovit o ambulanţă ce transporta pacienţi la dializă, reţinut

Şoferul de 25 de ani, din judeţul Argeş, al autoturismului care a lovit o ambulanţă BGS ce transporta şase pacienţi la dializă, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor şase, a fost reţinut, marţi seară, pe 24 de ore, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.Tânărul, Onorus Mirică, din localitatea argeşeană, a fost introdus în arestul Politţei judetene Argeş, pPotrivit reprezentanţilor IPJ Argeş în momentul producerii accidentului acesta nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi având permis de conducere categoria B.

„Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele tânărului a fost emisă în această seară (n.r. – marţi seară), iar mâine (n.r. – miercuri) tânărul de 25 de ani urmează să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. El a fost acum introdus în arest, acuzaţiile fiind de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

„În ambulanţa care s-a răsturnat în urma accidentului se aflau şase pacienţi, dintre care doi au fost găsiţi decedaţi, alte şase persoane au suferit leziuni şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Şoferul în vârstă de 25 de ani, din Piteşti, aflat la volanul unui autoturism cu motor puternic, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu ambulanţa privată care transporta pacienţi pentru dializă. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Accident în Piteşti. O şoferiţă a lovit o ambulanţă care transporta un pacient la dializă

Starea celor şase pacienţi ajunşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti este stabilă, doar unul dintre răniţi fiind în stare gravă, în cazul acestuia prognosticul medicilor fiind rezervat.

„Sunt şase pacienţi, cel în stare gravă a fost investigat tomografic, are şanse rezervate, ceilalţi bolnavi dializaţi sunt bine, au leziuni minore, iar şoferul BMW, de asemenea, nu a păţit mai nimic, are leziuni minore, având o maşină cu protecţie bună”, a declarat dr Gheorghe Frătoaica, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Unul dintre pacienţi din ambulanţă spune că impactul a fost „într-o clipă” şi că nici măcar nu a avut timp să se sperie.

„Mergeam la dializă, era plină maşina cu pacienţi, nu ştiu ce s-a întâmplat, a fost o bubuitură mare. Eu am căzut, colegul meu a căzut peste mine, eram şase pacienţi şi şoferul. Nu am avut timp să mă sperii, a fost totul într-o clipă”, a declarat pacienta Valerica Sterioiu, aflată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu leziuni minore, în afara oricărui pericol.

Două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite, marţi, dupa ce o ambulanţă BGS care transporta la dializă şase pacienţi s-a ciocnit cu un autoturism, pe un bulevard din Piteşti.

Accidentul a avut loc la ieşirea din Piteşti spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde ambulanţa BGS care transporta şase pacienţi la dializă s-a ciocnit cu un autoturism BMW.

În urma impactului, doi pacienţi aflaţi în ambulanţă şi-au pierdut viaţa, iar alte şase persoane – patru pacienţi şi şoferii celor două maşini – au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă.

CITEŞTE ŞI: Accident lângă staţia GPL. Un şofer, grav rănit la cap