SONDAJ. Cu cine veţi vota la alegerile prezidenţiale de pe 2 noiembrie?

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  12 politicieni şi-au anunţat, până în prezent, intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni, după ce alţi trei - Viorel Cataramă, Cristian Diaconescu şi Remus Cernea - au renunţat să mai candideze.

RomaniaTV.net
08 sept. 2014, 07:35
SONDAJ. Cu cine veţi vota la alegerile prezidenţiale de pe 2 noiembrie?

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 12 politicieni vor să intre în cursa pentru Cotroceni, procesul de strângere a semnăturilor fiind în curs de derulare.

Pentru a se înscrie în bătălia prezidenţială, un aspirant la funcţia de şef al statului trebuie să strângă 200.000 de semnături.

Victor Ponta, candidatul susţinut de partidele de guvernământ: PSD, UNPR şi PC, este cotat în sondaje cu cele mai mari şanse la prezidenţiale.

Klaus Iohannis, candidatul ACL, de meserie profesor de matematică, este văzut contracandidatul principal al lui Victor Ponta.

Elena Udrea candidează din partea PMP, cu susţinerea explicită a preşedintelui Traian Băsescu şi a fostului premier Emil Boc. În august a devenit oficial candidatul partidului, după ce PMP a renunţat să-l mai susţină pe Cristian Diaconescu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Cine este prezidenţiabilul cu cele mai tari maşini. Ce parc auto au candidaţii

Călin Popescu Tăriceanu este liderul PLR, dar va candida cel mai probabil ca independent.  

Monica Macovei a intrat în cursa pentru Preşedinţie ca independent. Fostul ministru a demisionat din PDL.

Kelemen Hunor este candidatul UDMR. Deşi nu are nici nu o şansă, practica Uniunii a fost să aibă de fiecare dată un candidat pentru a-şi ţine mobilizat electoratul pentru toate tipurile de alegeri, în condiţiile în care o prezenţă redusă la vot a etnicilor maghiari riscă să arunce Uniunea în afara Parlamentului.

Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, a candidat de fiecare dată din 1992 încoace. Cel mai aproape de succes a fost în 2000 când a reuşit să intre în turul II, dar a fost învins de Ion Iliescu.

Gheorghe Funar, fost primar al Clujului, intră în cursa pentru Cotroceni ca independent.

Ioan Ghişe, cunoscut ca opozant al preşedintelui Traian Băsescu, a demisionat din PNL şi a anunţat că va candida ca independent.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Câte terenuri au pretendenţii la scaunul lui Băsescu. Independenţii fac legea

Dan Diaconescu şi-a anunţat intenţia de a candida de mult timp, chiar în studiourile OTV.

Szilagyi Zsolt este candidatul PPMT, formaţiunea care încearcă să spargă monopolul UDMR asupra voturilor maghiarimii din România, cu o platformă autonomistă radicală.

William Brânză este ultimul politician care şi-a anunţat intrarea în cursa prezidenţială, acesta fiind candidatul PER.