Sorin Grindeanu, sfat pentru viitorul premier: Să nu creadă în prietenia lui Liviu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern după votarea moţiunii de cenzură, că va rămâne în PSD, care nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi care nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos proriul Guvern, pentru că aşa vrea un singur om. 

21 iun. 2017, 12:23
Sorin Grindeanu, sfat pentru viitorul premier: Să nu creadă în prietenia lui Liviu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că el l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis, prin SMS, de rezultatul votului din Parlament la moţiunea de cenzură, după care au avut o discuţie telefonică.

”Eu l-am informat pe domnul preşedinte despre situaţia şi votul din Parlament. Informarea vizavi de vot a plecat de la mine spre preşedinte prin SMS şi apoi a urmat o discuţie telefonică”, a spus Grindeanu.

Întrebat de jurnalişti dacă are un sfat pentru viitorul prim-ministru, Sorin Grindeanu a răspuns scurt: „Să nu creadă în prietenia lui Liviu Dragnea”:

Sorin Grindeanu a mai afirmat că speră ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie simlară, pentru că România nu merită.

„PSD nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul guvern pentru că aşa vrea un singur om. Sper ca in 6 luni să nu ajungem într-o situaţie simlară, România nu merită aşa ceva”, a afirmat Grindeanu.

Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. S-au înregistrat 241 de voturi pentru și 10 împotrivă. Guvernul Grindeanu a căzut, majoritatea parlamentară urmând să propună un nou prim-ministru, pentru care să ceară acceptul preşedintelui Klaus Iohannis.