Sorin Oprescu, consultat în arest: Are o asociaţie de boli, diabet instabil, lucrurile se pot complica oricând

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupţie, a fost consultat vineri seară de medicul său, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Acesta a declarat că primarul are un diabet instabil, care poate duce la complicaţii ale celorlalte afecţiuni de care suferă.
Romania TV
25 sept. 2015, 16:45
Sorin Oprescu, consultat în arest: Are o asociaţie de boli, diabet instabil, lucrurile se pot complica oricând

Medicul Leonida Gherasim, unul dintre cardiologii solicitaţi de Sorin Oprescu pentru a-i verifica starea de sănătate, s-a prezentat vineri seară la Arestul Poliţiei Capitalei, pentru a-l consulta pe primarul suspendat al Capitalei.

Are o asociaţie de boli, iar starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet. Am studiat actele de la dosarul medical, am discutat cu medicul care îl supraveghează, cu Oprescu şi am efectuat un exampen complet cardiovascular şi general. E schimbat, e mai slab şi mai puţin tonic. Are diabet instabil, iar un bolnav cu angină pectorală poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani. Orice bolnav cu boli complexe are nevoie de o evaluare complexă„, a declarat medicul la finalul consultului, precizând că a făcut mai multe recomandări într-un referat privind recomandările sale pentru pacientul Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost consultat în arest după ce o comisie de specialitate din cadrul MAI a refuzat să-i permită transferul la spital pentru investigaţii amănunţite, cu toate că în urmă cu câteva zile fusese transportat de urgenţă la spitalul „Sf. Ioan” din Capitală cu dureri în piept şi suspect de infarct. Deşi medicii de la spital recomandaseră transferul lui la o unitate medicală cu o secţie de cardiologie performantă, Sorin Oprescu a fost dus înapoi în arest, iar a doua zi avocaţii săi au făcut o solicitare privind transferul său la Spitalul Universitar pentru investigaţii. Iniţial, cererea a fost aprobată parţial, în sensul că i s-a permis să fie transferat pentru investigaţii la Spitalul Militar, însă în cele din urmă s-a decis să fie consultat de un medic specialist în arest.

Cardiolog la Spitalul Universitar, Leonida Gherasim declarase, la sosirea la arestul central, că nu are cele mai bune condiţii pentru efectuarea unui consult relevant, dar că va încerca să dea un diagnostic cât mai corect, ţinând cont de simptomatologia de moment şi de istoricul medical al pacientului. Sorin Oprescu suferă de diabet de tip II, cronic, de probleme cardiace, el având montate două stenturi, şi de insuficienţă renală, potrivit avocaţilor săi.

„Am venit cu stetoscopul şi cu aparatul de tensiune. Voi încerca să determin starea de sănătate a dânsului pe baza dosarului medical şi a examenului clinic”, a declarat medicul venit pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a aflat luni că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au respins solicitarea privind schimbarea măsurii preventive cu una mai uşoară, arest la domiciliu sau control judiciar. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

O echipă trimisă de Avocatul Poporului a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Victor Ciorbea a prezentat, vineri, concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei, conform cărora Sorin Oprescu „trebuie internat” la spital şi ţinut sub supraveghere la secţia cardiologie.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'