Sorin Ovidiu Vîntu dezvăluie cum a ajuns Gabriela Firea pe primul loc în sondajul privind alegerile prezidenţiale

Fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu desființează cel mai recent sondaj Avangarde, care o creditează pe Gabriela Firea cu prima șansă la alegerile prezidențiale, peste Klaus Iohannis. SOV spune și ce s-ar putea afla în spatele unui asemenea sondaj.

19 mai 2017, 06:30
Sorin Ovidiu Vîntu dezvăluie cum a ajuns Gabriela Firea pe primul loc în sondajul privind alegerile prezidenţiale

„Azi nu există în România o bază de date atât de complexă care să îți permită să faci prin telefon un sondaj de opinie care să aibă o legătură, chiar și aproximativă, cu realitatea. Orice sondaj de acest gen dat publicității este o manipulare plătită de cel pe care îl veți găsi pe locul 1.

Ultimul sondaj de acest gen dat publicității de celebrul iluzionist Marius Pieleanu o plasează pe doamna Pandele Firea pe primul loc în preferințele românilor pentru funcția de Președinte al țării”, scrie SOV pe Facebook.

Citeşte şi: Sondaj: Românii sunt dispuşi să pună în fruntea ţării o femeie. Gabriela Firea ar ieşi învingătoare în cursa cu Iohannis

Lăsând de-o parte caraghioslâcul poziționării, se degajă două posibilități:

1. Dragnea a vândut poziția de candidat la Președinție din partea PSD pentru alegerile din 2019 (de obicei candidații cu șanse reale la Președinție se nfruptă copios din banii de campanie electorală)

2. Anticipând iminenta încarcerare a lui Dragnea, în PSD a început competiția ocupării acestei poziții după principiul statului la coadă: „primul venit, primul servit”.

Azi am fost uimit să-l văd pe Iohannis într-o mini conferință de presă dând răspunsuri extrem de pertinente unor întrebări la fel de pertinente venite de la jurnaliști. Ponderat și fără politicianisme, a tratat fiecare subiect de pe poziția unui adevărat Președinte de țară.
1. nu putea din această calitate să admită fraudarea alegerilor pentru președinție din 2009. Ar fi pus sub semnul întrebării legitimitatea propriului mandat.
2. Nu a atacat actualul guvern pentru criza vaccinurilor.
3. Poziție echilibrată și inteligentă vizavi de scandaul SIPA
4. Răspuns de politician responsabil la întrebarea despre întâlnirea de la Bruxelles.
Se pare că Iohannis a început să învețe ce-și dorește românul (de la mediu-educat în sus) de la cel care este Președinte, conchide SOV