Sorin Roşca Stănescu vrea să dea în judecată statul român la CEDO

România ar putea fi din nou condamnată la CEDO. Sorin Roşca Stănescu a acuzat nereguli în cursul judecăţii dosarului său şi s-a plâns judecătorilor ÎCCJ. Magistraţii i-au respins recursul, iar jurnalistul a făcut deja toate demersurile pentru a ajunge la CEDO, transmite România TV.

18 mai 2017, 08:58
Sorin Roşca Stănescu vrea să dea în judecată statul român la CEDO

Judecătorii instanţei supreme au respins, miercuri, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de fostul senator Sorin Roşca Stănescu împotriva deciziei de condamnare de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul Rompetrol, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu rămâne cu pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol, a decis instanţa supremă

Iata minuta ICCJ:

„Respinge, ca nefondat, recursul in casatie formulat de inculpatul Rosca Stanescu Sorin Stefan, impotriva deciziei penale nr.1156 din 7 octombrie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I Penala pronuntata in dosarul nr. 30041.01/3/2006*.

Obliga recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 17 mai 2017”.

In recursul in casatie formulat la ICCJ, Sorin Rosca Stanescu a reclamat mai multe nereguli, printre care si aceea ca a fost judecat de Curtea de Apel Bucuresti, desi pe parcursul procesului dobandise calitatea de senator, astfel ca dosarul sau trebuia sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie.  Romania ar putea suferi o noua condamnare la CEDO. Sorin Rosca Stanescu a declansat deja demersurile in acest sens, iar plangerea sa la CEDO a fost declarata admisibila.