SOS pe Mediterana: Încă o ambarcaţiune se scufundă. 24 de oameni au murit

Italia și Malta depun eforturi pentru salvarea a două ambarcațiuni cu imigranți aflate în dificultate în Marea Mediterană, a declarat luni premierul italian Matteo Renzi, după ce sute de persoane și-ar fi pierdut viața în naufragiul unei nave cu imigranți la sfârșitul săptămânii trecute, relatează Reuters. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a primit semnale SOS de la o ambarcaţiune cu aproximativ 300 de imigranţi, în timp ce era pe cale să se scufunde.

20 apr. 2015, 12:34
SOS pe Mediterana: Încă o ambarcaţiune se scufundă. 24 de oameni au murit

UPDATE: Până în prezent, 28 de persoane au fost salvate și 24 de corpuri neînsuflețite au fost recuperate, iar unii oficiali au afirmat că numărul total al persoanelor aflate pe ambarcațiune ar fi fost de circa 700.

Una dintre cele două ambarcațiuni în dificultate este o barcă pneumatică, aflată la aproximativ 55 de kilometri de țărmurile Libiei, având între 100 și 150 de persoane la bord, iar cealaltă este o barcă mai mare, cu aproximativ 300 de persoane la bord.

 

Potrivit OIM, din apelul pentru ajutor pe care organizaţia internaţională le-a primit, rezultă că nava cu aproximativ 300 de imigranţi la bord pluteşte în derivă, în Marea Mediterană, potrivit bbc.com.

Din primele informaţii, 20 de oameni au murit înecaţi până acum, a declarat un purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Citeşte şi Naufragiul din Mediterană: Miniştrii de Interne şi Externe ai Uniunii Europene se reunesc de URGENŢĂ

În apele internaţionale se mai află trei ambarcaţiuni care au transmis semnale de ajutor.