Percheziţii la locuinţa Andei Adam. Soţul artistei, cercetat sub control judiciar de DIICOT Constanţa

Procurorii DIICOT Constanţa au efectuat, miercuri dimineaţa, percheziţii la locuinţa cântăreţei Anda Adam. Soţul artistei, Sorin Andrei Nicolescu, a fost ridicat de procurori şi dus la audieri, la sediul DIICOT Constanţa, potrivit România TV.

19 oct. 2016, 06:10
Percheziţii la locuinţa Andei Adam. Soţul artistei, cercetat sub control judiciar de DIICOT Constanţa

UPDATE: Procurorii DIICOT au decis, miercuri, să îl cerceteze sub control judiciar pe soţul cântăreţei Andei Adam în dosarul privind falsificarea de carduri bancare emise în Australia, SUA şi Mexic.

Soţul Andei Adam, Sorin Andrei Nicolescu, a fost dus la audieri la DIICOT Constanţa, potrivit România TV. Acesta este cercetat de procurorii DIICOT pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, şi accesul, fără drept, la un sistem informatic.

Sorin Andrei Nicolescu a deținut, între anii 2009 şi 2012, mai multe carduri contrafăcute, emise în SUA, Mexic şi Australia, pe care voia să le pună în circulaţie. În aceeași perioadă, soţul Andei Adam a retras circa 10.000 de euro de la un bancomat din Constanţa, fără consimțământul titularilor legitimi ai cardurilor bancare.

CITEŞTE ŞI: Anda Adam e HOT MAMA! Uite ce i-a făcut antrenorului la sală FOTO

Alte șapte persoane au fost ridicate pentru audieri, prejudiciul în cauză fiind estimat la 300.000 de lei.

Soţul cântăreţei Anda Adam este cercetat de procurorii DIICOT pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, şi accesul, fără drept, la un sistem informatic. „La data de 19 octombrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale. Gruparea era specializată în falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesând fără drept sistemele informatice”, informează un comunicat al DIICOT.

Potrivit documentului citat, în perioada 2009 – 2015 membrii grupului infracţional au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip „skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic. În perioada mai 2009 – iulie 2012, în mai multe rânduri, Nicolescu Sorin Andrei a deţinut mai multe carduri contrafăcute, ai căror emitenţi erau bănci sau alte instituţii financiare din Australia, S.U.A., Mexic, în scopul punerii lor în circulaţie. În această perioadă a retras aproape 50.000 de lei de la un ATM din Constanţa, fără consimţământul titularilor legitimi ai cardurilor bancare, accesând în mod ilegal sistemul informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Pentru infracţiunile de care este acuzat, Sorin Andrei Nicolescu riscă 12 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.