ŞPAGĂ la Bacalaureat, ASCUNSĂ ÎN PACHETE DE SERVEŢELE. Vezi imaginile surprinse de camerele de supraveghere

Elevii de la Grupul Școlar Dimitrie Leonida le-au dat șpagă profesorilor pentru a-i lăsa să copieze la examenul de bacalaureat, potrivit Neptun TV. Într-o înregistrare video realizată de camerele de supraveghere instalate în sălile de clasă şi prezentată de Neptun TV, se vede cum unul dintre elevii care susțineau examenul la Grupul Școlar Dimitrie Leonida intră în sala de clasă și lasă pe colțul catedrei un pachet de șervețele. Poliţiştii susţin că în pachetul de şerveţele se aflau bani.

RomaniaTV.net
03 sept. 2013, 11:53
ŞPAGĂ la Bacalaureat, ASCUNSĂ ÎN PACHETE DE SERVEŢELE. Vezi imaginile surprinse de camerele de supraveghere

În imaginile difuzate de Neptun TV se vede cum una dintre profesoare vine în fața camerei pentru a masca mâna celui de-al doilea profesor supraveghetor care ia pachetul în care s-ar fi aflat șpaga. Mai târziu, în timpul probei, în imagini se vede cum eleva din prima bancă devine agitată și scoate o fițuică de unde încearcă să copieze. În acel moment în sală intră un reprezentat al ISJ, care o vede pe fată.

Președintele comisiei de la Grupul Școlar Dimitrie Leonida din Constanța a sesizat Secția 5 Poliție. Imediat după proba de limba română, una dintre eleve a declarat că le-a dat profesorilor supraveghetori 50 de lei ca s-o lase să copieze și că dascălii ar fi cerut încă 30 de lei.

Dosarul și imaginile surprinse de camerele de supraveghere au ajuns la Direcția Generală Anticorupțe, iar anchetatorii încearcă să afle de la candidați care este adevărul.

Șase absolvenți de liceu implicați în scandalul mitei de la Dimitrie Leonida din Constanța au fost audiați. Cei doi profesori supraveghetori riscă să fie excluși din învățământ, potrivit declarației ministrului educației Remus Pricopie.