SPION pe vremea lui Ceauşescu. Povestea singurului român care încă este condamnat la MOARTE

La 23 de ani de la căderea regimului comunist, un român continuă să fie condamnat la moarte. Constantin Răuţă, fost spion pe vremea regimului comunist, le cere din nou judecătorilor, vineri, să-i anuleze pedeapsa. Demersurile sale durează de câţiva ani, dar până acum românul nu a reuşit să scape de condamnare.

04 oct. 2013, 09:29
SPION pe vremea lui Ceauşescu. Povestea singurului român care încă este condamnat la MOARTE

Povestea lui Constantin Răuţă a început atunci când a fost racolat ca inginer electronist pe vremea comuniştilor, însă el îşi dorea foarte mult să scape de acel regim, astfel încât atunci când a fost trimis la Washintogton, în 1973, pentru a se specializa în spionaj a rămas acolo, informează România TV. A cerut şi a şi primit azil politic, însă un an mai târziu, în 1974, el a fost acuzat de înaltă trădare la noi în ţară şi condamnat la moarte.

Regimul comunist a căzut, iar pedeapsa cu moartea a fost abolită, însă Constantin Răuţă nu a reuşit să scape de condmanare şi a făcut mai multe demersuri la mai multe instanţe din ţară pentru a cere anularea pedepsei.

În prezent, este singurul român condamnat la moarte. Vineri apare în faţa judecătorilor de la Înalta Curte cerând anularea pedepsei, iar în paralel a dat şi statul român în judecată la CEDO.