Spitalul din Buzău a intrat în carantină din cauza gripei

La spitalul din Buzău a fost instituită carantina în urma unei epidemii de gripă, informează România TV. Autorităţile au instituit carantina după ce au numărat 13 cazuri de gripă printre pacienţi şi două în rândul medicilor. Niciunul nu a făcut vaccin antigripal.

18 feb. 2015, 15:31
Spitalul din Buzău a intrat în carantină din cauza gripei

Primul caz a fost diagnosticat la sfârşitul săptămânii trecută. În doar câteva zile, numărul pacienţilor a ajuns la 13. Simptomele sunt aceleaşi: febră, tuse şi dureri de cap. În spital, nu mai sunt permise vizitele la bolnavi.

Virusul gripal poate fi extrem de periculos. Netratataă corespunzător, boala poate avea complicaţii grave. Angajaţii spitalului au luat măsuri speciale, folosind măşti pe faţă şi luând preventiv medicamente.

„S-a instituit carantina. Au fost câteva cazuri de stare gripală cu virusul A. Şi din pacienţi şi doctori au avut de suferit. Nu se mai fac internări pentru o perioadă de timp”, a declarat medicul Emilian Doniga.

Medicii epidemiologi atrag atenţia ca oamenii să se prezinte la medic de îndată ce apar primele simptome, în special la copii şi bătrâni. Tratarea acasă a gripei nu este deloc recomandată.