Momente grele pentru folclorul românesc. Îndrăgita cântăreaţă este ţinută în viaţă de aparate, starea a devenit critică

Clipe cumplite pentru artista Maria Butaciu! Starea interpretei s-a înrăutățit din nou, în urmă cu câteva zile a suferit o hemoragie pe creier. De aproape o lună, cântăreaţa este ținută în viață de aparate.

24 mai 2018, 10:58
Momente grele pentru folclorul românesc. Îndrăgita cântăreaţă este ţinută în viaţă de aparate, starea a devenit critică

Starea cântăreţei de muzică pupulară Maria Butaciu s-a înrăutăţit, artista suferind o nouă hemoragie craniană, informează România TV. Maria Butaciu, 78 de ani, a suferit la începutul lunii mai un accident vascular, moment în care a intrat în comă. 

Citeşte şi Cântăreaţa Maria Butaciu se află în stare critică la spital. Fuego, mesaj emoţionant pentru artistă

„Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, povestea Mioara Velicu când s-a întâmplat nenorocirea. 

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940, în comuna Salva, Bistrița-Năsăud. Este o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. Este o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman.

În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”.