Statul Islamic revendică atacul de la Ambasada Irakului de la Kabul. Toţi jihadiştii au fost lichidaţi UPDATE

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul care era în curs luni în miezul zilei la Ambasada Irakului de la Kabul, a anunţat Amaq, agenţia de propagandă a organizaţiei jihadiste, relatează AFP.

31 iul. 2017, 09:10
Statul Islamic revendică atacul de la Ambasada Irakului de la Kabul. Toţi jihadiştii au fost lichidaţi UPDATE

UPDATE: Atacul împotriva ambasadei Irakului la Kabul, revendicat luni de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), s-a încheiat cu lichidarea tuturor atacatorilor, a anunțat Ministerul de Interne afgan, relatează AFP și Reuters.

UPDATE: Forţele afgane au pus capăt după patru ore asaltului jihadiştilor Statului Islamic asupra ambasadei irakiene de la Kabul

Ministerul de Interne a anunţat luni după-amiază că forţele de securitate afgane au pus capăt după aproape patru ore unui atentat terorist al jihadiştilor Statului Islamic (ISIS) asupra ambasadei irakiene de la Kabul, relatează DPA.

Acest asalt a început la primele ore ale dimineţii, după ce un atacator jihadist s-a detonat la poarta ambasadei, iar alţi trei au pătruns în curte în timp ce se luptau cu unităţile poliţiei de elită din Afganistan.

De asemenea, autorităţile afgane au precizat că atât ambasadorul şi viceambasadorul, cât şi angajaţii ambasadei au fost mutaţi într-o locaţie sigură, după ce forţele de securitate au reuşit să intervină rapid în zona clădirii diplomatice a Irakului.

Un poliţist a suferit răni superficiale în urma atacului din Kabul.

Însă, reprezentanţii unui spital operat de o organizaţie nonguvernamentală italiană au anunţat că au primit doi răniţi în urma atacului de la ambasada Irakului.

Acest atac a avut loc la două săptămâni după ce ambasadorul irakian de la Kabul a participat la o rară conferinţă de presă cu ocazia victoriei forţelor guvernamentale asupra jihadiştilor ISIS de la Mosul.

Amaq evocă ”doi” combatanţi ai Statului Islamic în acest atac vizând ”clădirea ambasadei irakiene în oraşul afgan Kabul”, fără să ofere alte precizări.

Un oficial afgan a declarat pentru AFP că ambasada a fost zguduită de mai multe explozii şi o serie de tiruri, inclusiv de grenade.