STEAUA – FC BOTOSANI 2-0: Titlul în Liga 1 se decide în ultima etapă

STEAUA - FC BOTOSANI 2-0 şi echipa lui Costel Gâlcă revine pe primul loc în Liga 1 cu o etapă înainte de încheierea campionatului. Joi, în ultima rundă, Steaua va întâlni, în deplasare formaţia CSMS Iaşi. 

24 mai 2015, 06:33

STEAUA – FC BOTOSANI  2-0

Min. 93: Final de meci, Steaua se impune cu 2-0, desi a evoluat 20 de minute cu doi jucători mai puţini pe teren.

Min. 90: FC Botosani ratează o nouă ocazie mare. Suporterii stelei cântă „Campionii!”

Min. 85: Bataie la Giurgiu, meciul este intrerupt, PATRU ELIMINATI, cate doi pentru fiecare formatie.

Min. 79: BARA FC Botosani, faza urmată de o alta ocazie importanta a oaspetilor.

Min. 72: Fc Botosani prinde curaj, Rosu, şut violent peste transversală.

Min. 70: Steaua se apără cum poate. Tucudean este inlocuit cu Papp.

Min. 63: Schimbare la Steaua: Rusescu este înlocuit de Bourceanu, care vede in doua minute DOUA CARTONASE GALBENE, Steaua rămâne în 9 jucători.

GOOOL ASTRA! Alibec îi readuce pe giurgiuveni în avantaj după o fază creată de De Amorim

MIN. 54: CARTONAŞ ROŞU pentru Prepeliţă, Steaua va evolua in 10 oameni.

Min. 50: Tucudean şi Stanciu, ocazii URIASE la poarta FC Botosani.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Scandal pe gazon, jucătorii s-au impins după un fault mai dur.

MIN. 43: Nicuşor Stanciu face 2-0 pentru Steaua după un număr personal.

Min. 39: ASA egalează la Giurgiu!!!

Min. 30: Nicusor Stanciu, singur-singurel loveste mingea cu capul in afara portii. Ocazie IMENSĂ…

Min. 24: 1-0, GOOOOOOOOOOOL VARELA, STEAUA este pe primul loc la acest scor.

Min. 19: GOOOL ASTRA! Budescu pasează cu călcîiul la marginea careului, de unde Alibec înscrie cu un şut pe centrul porții. Steaua are nevoie însă de victorie pentru a trece pe primul loc şi la acest scor.

VEZI EVOLUTIA ASTRA – ASA AICI

Min. 6: Stanciu şutează puternic de la 28 de metri, însă Lazar respinge în corner.

Min. 3: Ţucudean, ocazie URIAŞĂ, mingea lovită cu capul se scurge pe lângă bara laterală.

ECHIPELE DE START

Astra: S. Lung – Oros, V. Găman, Ben Youssef, J, Morais – Takayuki, Laban – G. Florescu, Budescu, De Amorim – Fatai
ASA Tg. Mureș: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Gonzalez, Sepsi – G. Mureșan, NDoye – Hora, Cl. Voiculeț, Bumba – Zicu

Steaua: Niță – Rîpă, Tamaș, Varela, Toșca – Prepeliță, Neagu – Ad. Popa, Rusescu, N. Stanciu – Țucudean
Rezerve: Arlauskis, Luchin, Papp, G. Iancu, Latovlevici, Guilherme, Bourceanu
FC Botoșani: Lazar – Patache, Ngadeu, Oltean, Acsinte – Danci, Vaşvari – Ngankam, Croitoru, Faug-Porret – Batin

Steaua întâlnește pe teren propriu FC Botoșani, de la ora 21:00, în etapa a 33-a din Liga 1, în direct la Dolce Sport și LIVE pe RomaniaTV.net

Campioana României se poate decide duminică. Steaua joacă acasă cu FC Botoşani, de la ora 21:00, în direct pe Digi Sport 1. De la aceeaşi oră, dar pe Digi Sport 2, Astra primeşte vizita liderului ASA Târgu Mureş.

Steaua are emoţii mari în lupta pentru titlu, pe care îl poate pierde chiar în această etapă. Dacă nu câştigă cu FC Botoşani, iar liderul ASA o învinge pe Astra, trofeul de campioană merge la Târgu Mureş.

Roş-albaştrii nu au pierdut în precedentele trei întâlniri cu moldovenii, dar acum nu se vor putea baza pe Breeveld, Chipciu şi Tănase. Arlauskis ar putea reveni însă la duelul de pe Arena Naţională.

„Suntem bine pregătiţi pentru ultimele două meciuri şi finala Cupei României. Sperăm să câştigăm cele trei partide, pentru că am convingerea că vom obţine ultimele două trofee rămase”, a declarat Raul Rusescu.

Steliştii îşi pun speranţele în ajutorul lui Marius Şumudică pentru a mai spera la titlu.

„Îmi pun speranţele şi în Astra şi în Oţelul, pentru că sunt meciuri grele şi pentru noi, dar şi pentru ei. Lui Şumudică îi transmit să ia cele mai bune decizii. E un antrenor foarte bun, are un lot foarte bun şi va încerca să câştige acest meci”, a spus antrenorul Stelei, Costel Gâlcă.

În schimb, Rusescu este convins că titlul se va juca până în ultima secundă a ultimei etape: „În această etapă se pot schimba locurile în clasament, dar titlul, cu siguranţă, se va decide în ultima etapă”.

STEAUA – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE: ECHIPELE PROBABILE

Steaua: Arlauskis – Papp, Varela, Toşca/Tamaș, Guilherme – Prepeliţă, Filip – Ad. Popa, Stanciu, Iancu – Rusescu

Antrenor: C. Gâlcă

FC Botoşani: Lazăr – Patache, Tincu, Sg. Oltean, Acsinte – Vaşvari, Danci, Croitoru – Batin, Hadnagy, Martinus

Antrenor: L. Grozavu


Indiferent de ce se va întâmpla în partida de la Giurgiu, Steaua este obligată să își câștige meciul de acasă pentru a păstra șanse la titlu.

Botoșani are șanse mari să evolueze în Europa League anul viitor, o victorie asigurându-i matematic această performanță.

Precedentele trei confruntări directe au fost câștigate de fiecare dată de Steaua, moldovenii încasând nu mai puțin de opt goluri.

STEAUA – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE: Meciurile pe care primele două clasate în Liga I, ASA Târgu Mureş şi Steaua, le vor disputa duminică, în penultima etapă a sezonului, vor fi conduse la centru de Sebastian Colţescu şi Marius Avram.
Colţescu va arbitra partida Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureş, programat duminică, la ora 21.00. El va fi ajutat de asistenţii Aurel Oniţă şi Ciprian Danşa şi de arbitrii adiţionali Dragoş Istrate şi Horaţiu Feşnic. Arbitru de rezervă va fi Adrian Popescu, iar observatori Constantin Ştefan şi Adrian Ionescu.

STEAUA – FC BOTOSANI: Cum se arbitrează lupta la titlu

Tot de la ora 21.00, în direct la Dolce Sport, va avea loc meciul Steaua – FC Botoşani, arbitrat de o brigadă formată din Marius Avram (central) – Bogdan Gheorghe, Florin Păunescu (asistenţi) – Adrian Cojocaru, Ionuţ Coza (adiţionali) – Mihai Marius Marica (rezervă). Observatorii partidei vor fi Dan Victor Berbecaru şi Marcel Vasile.

STEAUA – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT: Steliştii au scos la vînzare, sâmbătă, la casele de bilete ale Arenei Naţionale, tichetele pentru ultimul meci disputat pe teren propriu din acest sezon.

Pentru partida cu Botoşani, se va deschide doar primul inel al stadionului. Fanii care vor să vină la meci îşi pot procura bilete  duminică de la ora 10:00 pînă la startul meciului.

Cel mai ieftin tichet costă 10 lei la peluze, între 25 şi 35 de lei la tribuna a II-a şi între 40 şi 100 de lei la tribuna 1.

„Suporterii adevăraţi sper să fie alături de noi cu Botoşaniul. Cu Pandurii, chiar dacă în multe momente au stat ca la teatru, mă bucur că măcar au fost în tribune”, spune Ţucudean.

Partida FC Steaua – FC Botoșani se va disputa duminică, de la ora 21.00 şi va fi transmisă în direct de LOOK PLUS, DOLCE SPORT şi DIGI SPORT.

24 mai 1989: Steaua lui Anghel Iordănescu intra pe arena echipei în faţa căreia se încoronase campioana Europei pentru o nouă finală în cea mai importantă competiţie continentală. „Roş-albaştrii” au pierdut cu 4-0, rezultatul consemnând apusul unei perioade fantastice pentru club şi naşterea marelui Milan, formaţie considerată de mulţi drept cea mai bună din istoria fotbalului. Au trecut de atunci 26 de ani…

Astăzi, echipa care a dominat ultimele două sezoane şi jumătate din Liga 1, îşi joacă o ultimă şansă pentru câştigarea titlului.

22 martie 2015, Steaua-Viitorul 4-1: a fost ultima victorie bifată de bucureşteni pe propriu teren în Liga 1. Au urmat trei înfrângeri consecutive (0-1 cu Petrolul, 1-2 cu Oţelul, 0-1 cu ASA) şi o remiză (2-2 cu Concordia).

FC Botoşani a reuşit să obţină punct sau puncte în 11 din cele 16 deplasări, adică are cinci victorii şi șase rezultate de egalitate, printre acestea aflându-se şi remizele înregistrate în precedentele două jocuri disputate în Capitală, ambele în primăvara acestui an (3 aprilie, 0-0 cu Dinamo și  28 aprilie, 2-2 cu Rapid).

Primele meciuri între Steaua şi FC Botoşani s-au consemnat în stagiunea trecută, atunci când „roş-albaştrii” s-au impus cu 2-1 în Moldova (Dinu / Szukala, Piovaccari) şi 4-0 în Bucureşti (Adi Popa, Piovaccari, Pîrvulescu, Tănase). Elevii lui Costel Gâlcă au câştigat şi partida din tur cu 2-0 graţie dublei izbutite de Andrei Prepeliţă. Meciul a însemnat şi primul duel dintre cei doi tehnicieni în Liga 1.

Ca jucători, cei doi au fost adversari în „Derby de România” în anii 90, ani când Leo Grozavu a evoluat pentru Dinamo şi Gălcă pentru echipa la care activează şi în prezent. Palmaresul acelor confruntări este net favorabil tehnicianului Stelei, care a obţinut trei victorii din cinci jocuri, în timp ce alte două partide s-au terminat la egalitate.

Ba mai mult, în toata cariera sa de jucător, Leo Grozavu nu a izbutit să învingă echipa din Ghencea, fie că vorbim de perioada Dinamo sau Ceahlăul. A jucat în opt partide contra Stelei, dintre care șapte în Liga 1, încheiate cu două remize şi șase înfrângeri!

STEAUA – BOTOSANI: Cum a fost in tur

OTOSANI STEAUA 0-2.

MIN. 88: GOL STEAUA! A marcat PREPELIŢĂ! BOTOŞANI – STEAUA 0-2!

MIN. 31: GOL STEAUA! A marcat PREPELIŢĂ! BOTOŞANI – STEAUA 0-1!

Echipele de start:

FC Botoşani: Curileac – Patache, Tincu, Ngadeu, Acsinte – Vaşvari, Fulop, Croitoru – Roussel, Batin, Şvichi

Rezerve: Lazar, Bordeanu, Martinus, Hadnagy, Oltean, Browne, Ivanovici

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliţă, Bourceanu – Popa, Sînmărtean, Tănase – Keşeru

Rezerve: Cojocaru – Luchin, Stanciu, Toşca, Latovlevici, Breeveld, Rusescu