STEAUA s-a calificat în finala Cupei României

STEAUA a câştigat cu scorul de 3-1 returul cu Petrolul Ploieşti, din semifinalele Cupei României, meci disputat joi seara, pe Arena Naţională. Roş-albaştrii s-au calificat în finală cu scorul general de 4-1.

02 apr. 2015, 07:57
STEAUA s-a calificat în finala Cupei României

STEAUA PETROLUL 3-1. Finala Cupei României se va disputa anul acesta pe 31 mai şi le va opune pe Universitatea Cluj şi Steaua. „Şepcile roşii” revin în finală după o pauză de 50 de ani, în timp ce steliştii au jucat ultima finală de Cupa României primăvara trecută, când au pierdut trofeul la penalty-uri, în faţa Astrei Giurgiu.

Steaua a obţinut joi seara calificarea în finala Cupei României, după 3-1 cu Petrolul, scorul general cu care roş-albaştrii merg mai departe fiind 4-1.

Adi Popa, Gabi Iancu şi Cristi Tănase au fost marcatorii Stelei în partida de joi seara, în timp ce pentru ploieşteni a redus din diferenţă prin Ipso, dar trupa lui Mircea Rednic n-a mai avut resursele pentru a egala. De altfel, Steaua i-a fost net superioară Petrolului pe parcursul întregii partide, controlând mai toate momentele jocului, astfel că victoria este logică şi meritată.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Sârşitul meciului, Steaua s-a calificat în finala Cupei României cu scorul general de 4-1.

Min. 85 Petrolul are şansa de a mai marca o dată, dar Cojocaru ajunge în faţa lui Toto Tamuz la mingea trimisă cu capul de Tchite.

Min. 79 Şut bun al lui Rusescu, puţin pe lângă poartă. Rusescu a intrat în joc în minutul 71, în locul lui Ţucudean.

Min. 70 GOOOL Petrolul! Ipsa a redus din diferenţă, cu o lovitură de cap din careul mic! Steaua – Petrolul 3-1!

Min. 68 GOOOL STEAUA! Cristi Tănase îşi trece numele pe lista marcatorilor, printr-o reuşită superbă, la colţul lung, de la marginea careului de 16 metri. Steaua – Petrolul 3-0!

Min. 66 Paul Papp este sancţionat cu galben, după ce l-a faultat în săritură pe Pablo De Lucas.

Min. 63 Petrolul are o bună oportunitate, dar şutul lui Teixeira trece puţin pe lângă bară.

Min. 56 Astafei primeşte primul cartonaş galben al meciului, pentru un fault asupra lui Guilherme.

Min. 51 Ocazie uriaşă a Stelei! Tănase s-a aflat singur în faţa porţii goale, dar nu a putut prelua bine o centrare de pe dreapta, iar Pecanha a putut interveni.

Min. 47 Petrolul a început mai decisă această repriză. Teixeira are o bună oportunitate, după pasa lui Tchite, dar şutează în blocaj.

Min. 46 Dublă schimbare la Petrolul. Tchite a intrat în locul lui Kronaverter, iar Ioan Filip i-a luat locul lui Vasilache.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize. Steaua – Petrolul 2-0.

Min. 40 Petrolul nu a tras până acum niciun şut spre poarta Stelei.

Min. 32 GOOOL Steaua! Gabi Iancu preia între cei doi fundaşi centrali ai Petrolului, îi întoarce pe aceştia şi şutează puternic în stânga lui Pecanha, la vinclu! Steaua – Petrolul 2-0!

Min. 20 GOOOL Steaua! Ţucudean opreşte în careul Petrolului o minge centrată de Gabi Iancu, dar apoi se încurcă în minge, aceasta ajungând la Adi Popa. După un dribling scurt, mijlocaşul şutează la firul ierbii, în dreapta lui Pecanha! Steaua – Petrolul 1-0! La general, Steaua conduce cu 2-1.

Min. 17 Primul şut la poartă îi aparţine Stelei. Adi Popa face o incursiune pe centru şi şutează de la 18 metri, dar peste transversală.

Min. 10 Steaua are mai mult posesia şi face raiduri în terenul ploieştenilor, dar până acum nu s-a înregistrat nicio ocazie.

Min. 1 A început semifinala Petrolul – Steaua.

STEAUA: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld – Ad. Popa, Iancu, C. Tănase – Ţucudean.

Petrolul:  Pecanha – Alcenat, Satli, Ipsa, Fanchone – De Lucas, Vasileche – Astafei, Kronaverter, Teixeira – Tamuz.

Steaua și Petrolul joacă, joi, de la 21:30 returul din semifinalele Cupei României. În prima manșă scorul a fost egal, Petrolul – Steaua 1-1. Câștigătoarea va juca finala cu „U” Cluj, echipă care a trecut, miercuri, de CFR Cluj la penalty-uri, scor 4-2 (0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, scor la fel ca în tur). Partida STEAUA – PETROLUL se joacă pe Arena naţională, de la ora 21:30, şi este LIVE VIDEO la PRO TV.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Steaua-Petrolul va fi arbitrat de George Cătălin Găman, fratele de numai 30 de ani al internaţionalului român de la Astra. Găman (30 de ani), fratele fundaşului central Valerică Găman, a mai arbitrat echipa din Ghencea în Cupa României în sezonul 2013-2014, la jocul cu ACS Poli Timişoara, scor 2-0. În acelaşi sezon a mai condus un meci al Stelei în campionat, 3-0 cu FC Braşov. Campioana nu a pierdut niciodată cu el la centru. Găman a condus un singur meci al Petrolului de când echipa a promovat în Liga 1. În sezonul 2012-2013, ploieştenii au câştigat cu 2-0 în faţa celor de la U Cluj, la Ploieşti.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Valeriu Argaseala, presedintele celor de la Steaua, a anuntat ca pana acum s-au vandut 8.000 de bilete pentru returul cu Petrolul, care se joaca joi, de la ora 21:30, LIVE VIDEO la PRO TV. Presedintele de la Steaua mizeaza pe o asistenta de 15.000 de spectatori la meciul cu Petrolul. „Sunt optimist. S-au vandut in jur de 8.000 de bilete, fara cele oferite celor de la Petrolul. Au zis initial ca vor 1.000, apoi 1.500, apoi sa mai vada. Sunt in expectativa. Eu contez pe 15-17.000 de spectatori. Conteaza ca se joaca pe Arena Nationala. In caz de ploaie, suporterii au acoperis, sunt conditii mai bune decat in Ghencea. Plus ca au motive sa vina, e un meci important pentru Steaua, o semifinala cu Petrolul”, a declarat Valeriu Argaseala la Digi Sport.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Cristi Tanase i-a scuipat pe fani, dar ramane capitan la Steaua. Asigurarile au fost date chiar de Costel Galca. „Stiu ca cineva din tribune il tachina mereu. Te duce la exasperare sa auzi mereu injuraturi, e greu sa-ti pastrezi calmul”, il scuza antrenorul pe Tanase inaintea meciului STEAUA – PETROLUL.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Steaua are trei absenţe de marcă la meciul cu Petrolul, care va fi LIVE VIDEO la PRO TV. Alex Chipciu a suferit o întindere la antrenamentele echipei naţionale şi va lipsi trei săptămâni, dar asta nu este singura problemă a lui Constantin Gâlcă. Giedrius Arlauskis a acuzat dureri la umăr, după meciul pierdut pe Lituania, pe Wembley, 0-4 cu Anglia, iar Fernando Varela a jucat 71 de minute în amicalul Insulelor Capului Verde cu Portugalia. „Sunt jucători importanţi pentru noi, ne lipsesc, dar ne gândim numai la fotbaliştii pe care îi avem. Cine intră trebuie să facă un meci bun. Se mai întâmplă asemenea accidentări”, a specificat Costel Gâlcă într-o conferinţă de presă.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Echipe probabile:

Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Tamaș, Guilherme – Prepeliță, L. Filip – Ad. Popa, Rusescu, Tănase – Țucudean. Antrenor: Costel Gâlcă.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Satli, Ipsa, Fanchone – I. Filip, De Lucas – Astafei, Kronaveter, Teixeira – Tamuz. Anrenor: Mircea Rednic.

STEAUA PETROLUL LIVE VIDEO PRO TV. Meciul STEAUA – PETROLUL se joacă pe Arena naţională, de la ora 21:30, şi este LIVE VIDEO la PRO TV.