Stoltenberg cere Rusiei să pună capăt bombardamentelor din Siria

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a acuzat Rusia de subminarea eforturilor de a se ajunge la o soluție pașnică în Siria din cauza atacurilor aeriene lansate împotriva grupurilor de opoziție și nu împotriva militanților Statului Islamic și a subliniat că o pace durabilă poate fi realizată numai dacă Moscova va opri aceste bombardamente, relatează Reuters.

12 feb. 2016, 13:21
Stoltenberg cere Rusiei să pună capăt bombardamentelor din Siria

‘Rusia a vizat în principal grupurile de opoziție și nu SI (militanții Statului Islamic). Atacurile avioanelor rusești împotriva diferitelor grupuri de opoziție din Siria au subminat de fapt eforturile de a se ajunge la o soluție negociată, pașnică’, a spus el.

Citeşte şi: Conferinţa de la Munchen: Acord în privind încetarea ostilităţilor din Siria

Declarațiile sale survin după ce marile puteri, inclusiv Rusia, au ajuns la un acord în legătură cu planuri pentru o încetare a focului între rebeli și forțele guvernamentale din Siria, deși Moscova a afirmat că va continua bombardarea militanților SI.

‘Avem nevoie de o încetare a focului durabilă, avem nevoie de ajutor pentru civili și, bineînțeles, avem nevoie de un acord privind procesul de tranziție’, a adăugat Stoltenberg.