Studenta răpusă de o boală misterioasă, condusă pe ultimul drum. Lica a murit după şase luni de chin

Studenta din Galaţi răpusă de o boală misterioasă a fost condusă pe ultimul drum. După o suferinţă de şase luni în care medicii au încercat în zadar să-i pună un diagnostic, tânăra de 24 de ani a pierdut lupta cu viaţa. Povestea ei a impresionat o ţară întreagă.
Filip Stan
12 mart. 2015, 16:44
Studenta răpusă de o boală misterioasă, condusă pe ultimul drum. Lica a murit după şase luni de chin

Zeci de oameni au condus-o pe ultimul drum pe studenta din Galaţi care a fost răpusă de o moarte misterioasă. Surorile Licăi nu s-au despărţit de sicriu până când una dintre ele s-a prăbuşit de durere.

„Doctorii trebuie să plătească pentru că au chinuit-o şase luni de zile, au chinuit-o. Nu le-a fost milă, că a fost pe patul lor şi au văzut-o cum se usucă în picioare”, spune plângând o colegă.

Prietenii Licăi sunt revoltaţi. I-au fost alături de ea la greu, şi au sperat într-o minune până în ultima clipă.

Vasilica Dediu, studentă în anul al VI-lea la Medicină, a murit fără ca medicii să poată stabili de ce boală a suferit. Tânăra de 24 de ani, din Galaţi, şi-a găsit sfârşitul la București, după o lungă perioadă de suferință.

Moartea tinerei a fost anunţată duminică printr-un mesaj postat pe un grup de Facebook care avea rolul de a o ajuta pe „Lica”:

„Intr-o zi cu soare, cu miros de primavara si inconjurata de cele mai frumoase flori….Lica a decis sa ne vegheze de acolo de sus…. Este o lectie de viata pentru noi toti…. Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag si frumos ! Va vom anunta in decursul zilei de maine detalii legate de inmormantare! Multumim pentru tot sprijinul si intelegerea de care ati dat dovada !”

CITEŞTE ŞI O studentă la medicină, în comă. Medicii nu reuşesc să-i pună un diagnostic

Vasilica Dediu, Lica cum o alintau prietenii, era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când au început problemele de sănătate. În iarna lui 2014 s-a internat la Spitalul Judeţean cu câteva simptome care nu puneau mari probleme: simple dureri abdominale şi o stare generală alterată.

După o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea lichidului peritoneal şi extirparea unui chist ovarian – fără efectuarea unei biopsii – făcută de medicii de la Spitalul Judeţean, fata a început să se simtă tot mai rău.

A fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi unde s-au probat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boală Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală.

După trei săptămâni de internare, doctorii au decis transferul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, pentru că între timp căpătase şi o infecţie cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnostic ulterior infirmat. Alte două săptămâni de chin şi analize în van s-a finalizat cu un nou transfer, de data asta la „Fundeni”.

Aici medicii sperau să se identifice boala de care suferă Lica. Din păcate starea ei de sănătate s-a alterat rapid de la o zi la alta, de la 50 kg a ajungând, în două luni, la 34 kg.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Bugetul de miliarde de euro, adevărata miză a referendumului pe care Nicușor Dan vrea să-l declanșeze în București
Capital.ro
Amendă de 10.000 lei pentru românii care stau la bloc. Trebuie să ai acordul vecinilor
Playtech.ro
ȘOC! Cum a apărut Carmen Iohannis la secția de votare din Sibiu. Toată lumea a fost uimită
DailyBusiness
Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei! Primele rezultate
Adevarul
Macron şi Biden, la o nuntă cel puţin neobişnuită. Mirele are 100 de ani, iar mireasa, 96: „Iubirea nu este doar pentru tineri” | FOTO VIDEO
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Permis de camion și autobuz. La ce vârstă se obține și cât costă școala de șoferi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Salman Khan a dat vestea cea mare direct de pe contul Iuliei Vântur! Actorul a vrut ca toată lumea să afle de la el
Cancan.ro
Lidia Buble l-a bântuit pe Răzvan Simion și la nunta acestuia. Ce s-a întâmplat în ziua căsătoriei
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Gestul făcut de părinții și prietenii Patriziei Cormos la înmormântare! Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum
Capital.ro
Se bagă banii DIRECT ÎN CONT Trebuie să îndeplinești o singură condiție
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Tragedie în România! El e bărbatul care a murit în secția de votare! Dumitru a...
substantial.ro
Percheziții la Poliția Locală Sector 1: Polițistă a sărit pe geam pentru a evita arestarea
MediaFlux
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'