STUDIU: Apa plată cu lămâie este plină de bacterii şi microbi

Apa plată cu lămâie este o alegere populară în rândul femeilor la restaurante sau terase, însă probabil că nu ţi-ai fi imaginat ca în majoritatea cazurilor ajungi să bei şi altceva decât ţi-ai comandat. Potrivit studiilor realizate de oamenii de stiinţa, feliile de lămâie folosite ca ornamente pentru paharele cu apă sunt pline de bacterii şi microbi.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 14:45
STUDIU: Apa plată cu lămâie este plină de bacterii şi microbi

70% dintre feliile de lămâie analizate, provenite din restaurante, contineau culturi microbiene, au descoperit cu stupoare cercetătorii, potrivit fabuloase.ro

Feliile sunt contaminate cu microorganisme ca urmare a modului în care sunt mânuite de către angajaţii restaurantelor. Din cauza asta, ajung uneori să fie contaminate şi cu reziduuri de materie fecală. 

“Deşi lămâile au proprietăţi antimicrobiene, rezultatele studiului arată că o mai multe microorganisme pot supravieţui pe pulpă şi coaja lămâilor”, au scris autorii cercetării. Vestea bună este că, deşi realitatea descrisă mai sus e complet respingătoare, pericolul real pentru sănătate reprezentat de contaminarea cu bacterii şi microbi este redus. “Cel mai probabil, nu vor apărea infecţii, însă există o posibilitate. Dar, pe de altă parte, nu putem trăi într-o bulă. Sistemele noastre imunitare îşi fac treaba în cele mai multe cazuri”, explică Philip Tierno, profesor la Centrul Medical Langone al Universitatii New York.

Nu mai comandaţi băuturi cu lămâie! Avertismentul medicilor