STUDIU. Internauţii români vor cheltui, în medie, 660 de lei pentru cadourile de Crăciun

Utilizatorii români de Internet vor achiziţiona online cadouri de Crăciun, în medie, pentru şase persoane, iar pentru aceste cumpărături vor plăti în acest an 660 de lei, cu 6% mai mult decât în 2016, arată rezultatele unei analize de piaţă, realizate de o platformă de comparare a tarifelor.

15 nov. 2017, 15:26
STUDIU. Internauţii români vor cheltui, în medie, 660 de lei pentru cadourile de Crăciun

Cumpărarea online a cadourilor de Crăciun este planificată mai mult de bărbaţi decât de femei, iar suma cea mai mică pentru cadouri este alocată şi în acest an pentru colegi, respectiv 69 de lei, în medie.

De asemenea, aproape trei sferturi dintre cei care îşi fac planuri de cumpărături (71%) au afirmat că vor apela la cel puţin trei surse online în cursa pentru cadouri.

Rezultatele cercetării întocmite de platforma Compari.ro relevă faptul că două treimi (66%) dintre respondenţi plănuiesc să cumpere cadouri pentru membrii familiei restrânse (copii, părinţi, fraţi) la o valoare medie de 118 lei.

În ceea ce priveşte cadourile, circa 60% dintre cei întrebaţi îşi propun să aducă bucurie celor dragi prin cadouri de calitate, luând în considerare raportul calitate-preţ cu ocazia alegerii produsului.

La capitolul idei de Crăciun, articolele vestimentare, cosmeticele şi jucăriile rămân în continuare cadourile cele mai populare.

Majoritatea internauţilor (83%) au declarat că, de Sărbători, vor face cumpărăturile online.

Citeşte mai mult pe economica.net

Citeşte şi ZILE LIBERE: Cât vom sta acasă de Crăciun, Revelion şi în 2018