SUA: Manifestaţii împotriva lui Donald Trump, la Londra şi New York pe tema viitoarei vizite a preşedintelui american în regat

Publicat: Marţi, 21 Februarie 2017 09:22 // Actualizat: Marţi, 21 Februarie 2017 09:22 // Sursa: romaniatv.net

Manifestații anti-Trump au avut loc luni la Londra, New York și mai multe mari orașe americane. Câteva mii de manifestanți s-au adunat luni seara în fața parlamentului din capitala britanică pentru a protesta față de vizita de stat a lui Donald Trump în Regatul Unit, prevăzută pentru acest an.

Este cea de-a treia manifestație londoneză de acest fel, prima, din 30 ianuarie, reunind zeci de mii de persoane, iar cea de-a doua, la începutul lui februarie, circa zece mii de persoane.

Manifestația de luni a fost organizată în timp ce parlamentarii britanici dezbăteau problema respectivei vizite de stat la Londra a președintelui american, aproape 1,9 milioane de persoane semnând o petiție ce solicită transformarea acesteia în simplă vizită oficială.

Dezbaterea nu face obiectul vreunui vot și nu va avea influențe decât de ordin psihologic asupra guvernului.
"Vizita trebuie să aibă loc, va avea loc și, când va avea loc, eu cred că Regatul Unit va oferi o primire politicoasă și generoasă președintelui Donald Trump", a răspuns parlamentarilor secretarul de stat de la Afaceri Externe, Alan Duncan, potriviti Agerpres.

Tot luni, de Ziua Președinților, sărbătorită în SUA, mii de manifestanți anti-Trump au ieșit în stradă la New York și în mai multe mari orașe americane.

Citeşte şi Mii de persoane au manifestat împotriva lui Donald Trump în Europa şi SUA

Potrivit AFP, circa 10.000 de persoane, după o estimare oficială a poliției, de toate vârstele și originile, strigând "Nu președintele meu!", s-au adunat în fața Trump International Hotel din New York, aproape de Central Park, pentru a-și exprima din nou opoziția față de miliardarul republican a cărui alegere a scos în evidență diviziuni profunde în societate.

Activiștii anti-Trump au făcut apel la transformarea festivităților tradiționale prilejuite de 'Presidents Day' într-un 'Not My President Day', cu adunări organizate în mai multe orașe precum Los Angeles, Chicago, Atlanta și Washington.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6571
RON
19 Dec
noapte -5 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H