Succes al Universităţii din Bucureşti la cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a câştigat distincţii remarcabile la faza orală a concursului 'Willem Vis', care s-a desfăşurat la Viena în perioada 12-17 aprilie, după ce obţinuse deja rezultate spectaculoase la ediţia Hong Kong a concursului, desfăşurată cu două săptămâni în urmă.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 14:44
Succes al Universităţii din Bucureşti la cel mai mare concurs de drept privat din lume

În rundele de pledoarii, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a fost reprezentată de studenţii Andreea Armanu, Şerban Dănescu, Crina Gealatu (pledant principal), Mihaela Gheorghe, Mihaela Gherghe (pledant principal) şi Geanina Stîngaciu.

În rundele generale de pledoarii de la Viena, echipa s-a întâlnit cu următoarele 4 echipe: Universitatea din Nisa (Franţa), Facultatea de Drept Sandra Day O’Connor din cadrul Universităţii de Stat Arizona (SUA), Universitatea Marburg (Germania) şi Universitatea Municipală Londra (Anglia).

‘Pe baza rezultatelor obţinute în rundele generale, echipa s-a calificat în rundele finale eliminatorii, obţinând astfel o distincţie la categoria ‘Frédéric Eisemann’ pentru cea mai bună echipă la rundele de pledoarii, cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. Locul 1 la această categorie a fost câştigat de Universitatea Deakin (Australia)’, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

În plus, studenta Crina Gealatu a obţinut o distincţie individuală la categoria ‘Martin Domke’ pentru cel mai bun pledant, din aproximativ 1.000 de studenţi pledanţi în cadrul competiţiei.

Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima şi av. drd. Vladimir Diaconiţă.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internaţional ‘Willem Vis’ este cel mai mare şi cel mai prestigios concurs internaţional de drept privat din lume.

Competiţia cuprinde o versiune desfăşurată anual la Viena (aflată la a 21-a ediţie) şi una la Hong Kong (aflată la a 11-a ediţie). La ediţia desfăşurată la Viena au participat 294 de echipe din 66 de ţări.