Suedia: Un politician a sugerat că Donald Trump ar trebui să fie împuşcat

Un consilier municipal din oraşul suedez Kalmar a demisionat din funcţia pe care o deţinea în cadrul primăriei, după ce a postat pe Facebook un apel prin care a sugerat "eliminarea" noului preşedinte ales al SUA, Donald Trump.

24 ian. 2017, 08:51
Suedia: Un politician a sugerat că Donald Trump ar trebui să fie împuşcat

„Am crezut că Donald Trump se va potoli după ce va deveni preşedinte al SUA, dar m-am înşelat!. A întrecut şi cele mai negre scenarii pe care mi le-aş fi imaginat! Ar putea să îl împuşte cineva?”, a scris, pe Facebook, Ronald Peterson, membru al Partidului Social-Democrat suedez şi consilier în cadrul Consiliului  Primăriei din districtul Soedermoere.

După aproximativ o oră, mesajul lui a dispărut de pe reţeaua de socializare, dar a fost  prea târziu. Comentariile lui Peterson deja îşi produseseră efectul şi se răspândiseră cu viteza sunetului.

Peterson a decis să demisioneze, luni, atât în calitate de membru al partidului, cât şi din Consiliul Municipal din care făcea parte.

Citeşte şi Donald Trump a făcut ZI NAŢIONALĂ din ziua în care a fost învestit ca preşedinte al SUA

Postarea comentariilor sale pe reţeaua de socializare a provocat reacţii nervoase în cadrul partidului, dar şi al municipalităţii, care au afirmat că „nimeni nu trebuie să instige la violenţă”, indiferent dacă este vorba de Donald Trump sau de oricare altă persoană sau problemă” care se iveşte.  

Peterson a declarat şi la postul de televiziune STV că „nu ar fi scris niciodată” acele comentarii pe Facebook dacă şi-ar fi dat seama la timp de consecinţe, dar când a făcut acest lucru era foarte supărat din cauza politicii lui Trump. „Trump riscă viitorul lumii”… a mai spus politicianul suedez cu aceeaşi ocazie.