SUMMIT NATO. Klaus Iohannis: SUA vor participa la exerciţii NATO pe teritoriul României din 2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că Statele Unite ale Americii și-au anunțat participarea consistentă la exerciții NATO pe teritoriul României începând din 2017.

09 iul. 2016, 17:18
SUMMIT NATO. Klaus Iohannis: SUA vor participa la exerciţii NATO pe teritoriul României din 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după încheierea summitului NATO de la Varşovia, că și Turcia va participa la exerciții pe teritoriul țării noastre cu o brigadă. „SUA au anunțat o consistentă participare la exerciții pe teritoriul României, începând din 2017. De asemenea, Turcia va participa la exerciții pe teritoriul României cu efective de nivelul unei brigăzi”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

El a arătat că această prezență americană se realizează în baza unei înțelegeri bilaterale și nu are la bază deciziile luate la Summitul de la Varșovia. „Este în cadrul prezenței rotative, care este planificată a se desfășura începând din 2017. Acești militari vor veni în România, vor staționa o vreme. Este vorba de un număr important de militari care vor veni, vor sta în România, se vor antrena împreună cu soldații noștri”, a afirmat Iohannis.