Suntem SINGURII din Univers. EXTRATAREŞTRII NU EXISTĂ. Umanitatea este UNICĂ

Într-un documentar transmis de televiziunea britanică BBC, profesorul Brian Cox afirmă cu tărie că umanitatea este unică şi că nu există forme de viaţă pe alte planete.

27 oct. 2014, 20:21

Procesul biologic care a dus la apariţia vieţii inteligente pe Pământ a fost un concurs unic de împrejurări, care nu se va repeta niciodată pe alte planete din Univers, oricât de multe ar fi acestea, afirmă profesorul Brian Cox.  Prezentatorul și omul de știință vorbeşte despre o serie de blocaje „evolutive” care justifică inexistenţa unei vieți pe alte planete, în afară de cea de pe Pământ.

Doar „Planeta Albastră” a avut marea şansă ca pe ea să existe „acele două celule care au fuzionat în negura timpului. Există doar o singură civilizaţie tehnologică avansată în galaxia noastră, iar aceasta sunem chiar noi, oamenii. Suntem unici”, susţine cu tărie omul de ştiinţă, potrivit Daily Mail.

„Toate acestea ar putea părea la prima vedere gânduri îndrăzneţe (…) Totuşi, trebuie să fim prudenţi în ceea ce priveşte apariţia vieţii pe această planetă care arată că tranziţia de la organismele unicelulare la viaţa complexă ar fi putut să nu fie inevitală”, a adăugat cercetătorul, ţinând să precizeze că apariţia devastatoare a unui meteorit care a distrus dinozaurii a permis mamiferelor şi, mai târziu, omului, să domine planeta.

Subiectul Genezei este departe de a fi fost epuizat. Oamenii de ştiinţă se străduiesc şi astăzi să dezlege enigma dezvoltării apariţiei şi dezvoltării vieţii complexe pe Pământ. „Ne străduim şi acum să înţelegem cum s-a întâmplat acest fenomen. Este atât de neobişnuit. Credem însă cu tărie că totul s-a întâmplat în ocean.

Viaţa pe alte planete rămâne o enigmă

Cu toate că nu se cunoaşte existenţa unor forme de viaţă pe alte planete, oamenii de ştiinţă perseverează în cercetările lor. Luna trecută, specialiştii au afirmat că şansa cea mai bună pentru a descoperi, la un moment dat, extratereştri, ar fi să nu se caute organisme animale ci, mai degrabă, plante.

Această teorie este susţinută de doi astrofizicieni care afirmă că pe exoplanete ar trebui să se caute urme de clorofilă, pe care plantele o folosec pentru a converti lumina solară în energie. Cercetătorii au în vedere acest obiectiv, dar explorările se vor putea face doar cu viitorul telescop pe care NASA îl va construi pentru explorarea exoplanetelor.

Astrofizicienii Timothy Brandt şi David Spiegel, de la Universitatea Princeton, sunt de părere că s-ar putea descoperi într-o bună zi urme de apă, oxigen şi clorofilă pe o exoplanetă. NASA adoptă o asemenea teorie, susţinând că se va descoperi viaţă extraterestră pe o planetă din afara sistemului nostru solar în următorii 20 de ani.