SURSE POLITICE: PSD vrea Ministerul Energiei, supărat că Anton Anton a refuzat iniţial să meargă la negocierile cu minerii

Protestul minerilor a creat tensiuni în coaliţia de guvernare. Viorica Dăncilă a susţinut că a fost informată cu întârziere despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Premierul a fost contrazis însă chiar de ministrul Energiei, Anton Anton, care a declarat că, la începutul săptămânii, a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei minerilor, motiv pentru care consideră că Executivul ştia despre situație. Potrivit unor surse politice citate de RomaniaTV.net, PSD ar revendica Ministerul Energiei din cauza crizei create şi amplificate de faptul că Anton Anton ar fi refuzat să meargă, joi, la întâlnirea cu minerii de la Târgu Jiu. Abia după ce Viorica Dăncilă i-ar fi cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să intervină, ministrul Energiei a ajuns la negocieri.

18 ian. 2019, 16:36
SURSE POLITICE: PSD vrea Ministerul Energiei, supărat că Anton Anton a refuzat iniţial să meargă la negocierile cu minerii

Greva minerilor din Oltenia a produs joi primul efect major: o parte din Termocentrala Rovinari s-a oprit pentru că a rămas fără cărbune. Imediat cantitatea de curent livrată a scăzut, iar importurile au urcat aproape de capacitatea maximă.

Termocentrala Rovinari a fost oprit din lipsă de carbune. Premierul Dăncilă a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia

Pe fondul crizei energetice, tensiunile din coaliţie par să crească, PSD pretinzând şi portofoliul de la Energie. Potrivit unor surse RomaniaTV.net, Anton Anton ar fi refuzat iniţial să meargă la negocierile cu mineri care au avut loc, joi, la Târgu Jiu. Se pare că premierul Viorica Dăncilă nu a reuşit să fie foarte convingătoare, aşa că a apelat la ajutorul liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu căruia i-a cerut să aibă o discuţie cu ministrul de resort. În cele din urmă, Anton Anton a ajuns  la Târgu Jiu, unde a încercat să-i înduplece pe liderii greviştilor cu majorări salariale, dar la jumătate faţă de cele cerute.

Negocierile dintre liderii sindicali şi conducerea Complexului Energetic Oltenia, mediate de ministrul Energiei, au durat câteva ore.

Ministerul Energiei: Greva minerilor s-a terminat. Ce beneficii au obţinut angajaţii

De la Bucureşti, Premierul Viorica Dăncilă a surprins pe toată lumea cu declaraţia sa – despre protestul care a început vinerea trecută.

„Mi s-a adus ieri (n.r. miercuri) la cunoştinţă, cu nepermisă și suspectă întârziere, situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia”, declara, joi, Dăncilă.