Controverse în cazul jafului armat de la o bancă din Bistriţa. Suspect audiat ore întregi, urmărire penală in rem

Un suspect în legătură cu cazul jafului armat de la o bancă din Bistriţa a fost prins la Vama Siret şi audiat de poliţişti ore întregi, informează România TV. Bărbatul, care are dublă cetăţenie română-ucraineană, vpia să părăsească România, însă a fost reţinut de oamenii legii şi audiat mai multe ore. Foarte probabil, el nu era, însă, omul care a jefuit, marţi, o bancă din Bistriţa, ameninţând lumea din interior cu o armă, întrucât purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, Sorin Corlățean, a declarat că nu a fost încă identificată o persoană care să fie suspectată de săvârșirea acestei fapte.

06 iul. 2016, 05:33

Bărbatul reţinut în Vama Siret a fost luat la întrebări de agenţii de poliţie după ce a coborât din maşină şi a încercat să treacă pe jos frontiera spre Ucraina. Individul a fost legitimat de un poliţist în localitatea Poiana Stampei, iar poliţistul a trimis datele acestuia la Poliţia de Frontieră. Bărbatul a fost reţinut ulterior în Vama Siret pentru audieri, informează România TV.

Poliţiştii criminalişti, mascaţi şi un procuror de la Bistriţa au ajuns în vamă, l-au audiat pe suspect şi l-au amprentat. La finalul audierilor, acesta a fost ridicat şi dus cu duba poliţiei către Bistriţa.

Conform unor martori, bărbatul ar avea dublă cetăţenie română-ucraineană şi s-ar ocupa cu vânzarea de maşini la mâna a doua. El nu avea pistol asupra sa şi nici în maşină, însă ar fi deţinut o sumă de bani. Se pare, însă, că nu era cel care a jefuit o bancă din Bistriţa

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, Sorin Corlățean, a declarat, pentru Agerpres, că se fac în continuare verificări în acest caz, dar că nu există identificată o persoană care să fie suspectată de săvârșirea acestei fapte. Potrivit lui Corlățean, în acest caz nu au avut loc audieri ale vreunui suspect. În această speță a fost deschis un dosar de urmărire penală in rem.

Cum arată suspectul care a jefuit banca din Bistrița

Anchetatorii au făcut publice imaginile cu cel care a jefuit una din agențiile Raiffeisen Bank din Bistrița. Individul purta o bluză albă, șapcă pe cap, tot albă, și ochelari de soare. A stat preț de jumătate de minut la rând, după care a scos un pistol și a amenințat-o pe una dintre angajatele băncii, care speriată i-a dat banii depozitați în seif, suma de 19.000 lei.

Cu banii în rucsac, hoțul a plecat liniștit din bancă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Citeşte şi ATAC ARMAT la o bancă din Bistriţa. Angajaţii au fost ţinuţi ostatici

Un jaf armat a avut loc, marţi, la o bancă din municipiul Bistriţa, unde un bărbat a intrat în sediul sucursalei unei bănci şi a furat o sumă de bani, după care a fugit.

Suma care a fost furată din casieria băncii din Bistriţa, în urma jafului armat care a avut loc marţi, ajunge, conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, la aproximativ 19.000 de lei.

Directorul sucursalei bancare unde s-a petrecut jaful, Manuela Vlaşin, a declarat că suma de bani furată din casierie este una nesemnificativă. „S-a respectat protocolul în totalitate şi nu s-a ajuns la seiful băncii. În momentul în care persoana respectivă a intrat în sediul băncii, în incinta acesteia, se aflau mai mulţi clienţi şi personalul bancar. S-a respectat protocolul impus astfel de situaţii aşa că pagubele au fost minore. Suma de bani furată este nesemnificativă. În urma incidentului nimeni dintre clienţii băncii sau angajaţii acesteia nu au fost răniţi”, a declarat presei directorul sucursalei bancare jefuite marţi dimineaţă de un bărbat de aproximativ 30 de ani.