Tăriceanu acuză: BANII luaţi de Dorin Cocoş au ajuns la Traian Băsescu pentru a-şi FINANŢA campania

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că banii luaţi de Dorin Cocoș în afacerea Microsoft ar fi fost folosiţi şi pentru finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009. Şeful statului i-a dat replica lui Tăriceanu.

28 oct. 2014, 12:05
Tăriceanu acuză: BANII luaţi de Dorin Cocoş au ajuns la Traian Băsescu pentru a-şi FINANŢA campania

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Europa FM că Dorin Cocoș s-a implicat în această afacere pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu.

„Domnul Cocoș nu avea niciun rol în acest contract, nu era un broker onest care facilita realizarea contractului în favoarea firmei furnizoare de servicii. Pe la el au trecut niște bani care trebuiau să ajungă în altă parte. Nu se justifică în niciun fel suma pe care el a încasat-o decât prin faptul că el trebuia să distribuie mai departe această sumă.

Având în vedere că la momentul respectiv, Partidul Democrat Liberal din care făcea parte onorabila lui soție nu era angrenat în alegeri, ci era angrenat în alegeri numai domnul Traian Băsescu, dați-mi voie să vă spun: Ghici Ghicitoarea mea! Da?”, a spus Tăriceanu. 

Traian Băsescu: Nu exclud să fiu SUSPENDAT şi a treia oară. Am fost UMILIT de oamenii ăştia, trimis la GARAJ

Întrebat dacă sugerează că banii ar fi putut ajunge la Traian Băsescu, Tăriceanu a răspuns: „Păi unde să se ducă? Nu cred că s-au dus nici la biserica din colț, nici la căminul de bătrâni, nici la copiii străzii. Da, sugerez că banii au ajuns la Traian Băsescu pentru a-și susține campania electorală.”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Invitat la Adevarul Live, președintele Traian Băsescu a declarat că deocamdată procurorii trebuie să dovedească faptul că Dorin Cocoș a primit mită.

„N-are nicio legătură, nu ştiu dacă Dorin Cocoş a primit bani. Ştiu că a participat la o discuţie, aşa rezulta din dosar, dar nu rezulta că s-ar fi făcut şi un tranfer de bani. Discuţia despre bani a fost, aşa cum am văzut-o redată. Ce să răspund? Exclud posibilitatea ca cineva să fi venit să-mi dea bani de la Microsft pentru campanie„. 

Traian Băsescu, despre relaţia Udrea-Cocoş: Au o relaţie decentă, vorbesc, dar fiecare cu viaţa lui

DNA l-a reținut pe Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, pentru trafic de influență și spălare de bani în acest caz, în dosarul Microsoft.