Tăriceanu: Antonescu ştia că nu are şanse. Este tragerea cortinei după o piesă în care şi-a jucat rolul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la România TV, că înfrângerea lui Crin Antonescu în cursa pentru nominalizarea candidatului PNL pentru alegerile prezidenţiale era previzibilă chiar şi pentru fostul lider al PNL care ar fi candidat doar ca să dea aparenţa unui exerciţiu democratic în interiorul partidului.

21 iul. 2014, 18:57
Tăriceanu: Antonescu ştia că nu are şanse. Este tragerea cortinei după o piesă în care şi-a jucat rolul

„În PNL lipsa de luciditate există de o bună bucată de vreme. Cred că Antonescu ia lucrurile foarte în bătaie de joc, A vrut să dea impresia de comportament democratic. Eu cred că ştia că n-are şanse. Este tragerea cortinei după o piesă în care şi-a jucat rolul foarte bine: a distrus USL-ul, a scos PNL de la guvernare şi a afiliat partidul la PPE”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta susţine că decăderea lui Crin Antonescu a început încă din perioada interimatului acestuia la Palatul Cotroceni, din vara anului 2012 şi a devenit iremediabilă după ruperea USL. „Decizia de a rupe USL i-a fost insuflată pe un psihic labil ca al lui, iar PNL a pierdut totul (…) Instinctiv, lumea a început să înţeleagă că este un om lipsit de orice substanţă. Ironiile, figurile de stil nu sunt suficiente pentru a convinge cetăţenii”, a afirmat fostul premier.

Pe de altă parte, Tăriceanu nu crede nici în succesul liberalilor cu Klaus Johannis în frunte. „Johannis nu este opusul lui Antonescu. Este mai puţin vorbăreţ, dar parcimonia vorbelor nu e bazată pe faptul că spune lucruri esenţiale. E şi el lipsit de substanţă. Nu are experienţa politică necesară pentru a fi preşedinte de partid sau, mai mult, preşedinte al ţării”, a conchis Tăriceanu.