Tăriceanu: Dacă aş fi premier, aş proceda la fel ca Ponta. Nu trebuie dus războiul până în pânzele albe

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că, dacă ar fi premier, ar proceda identic cu actualul prim-ministru în privinţa proiectului bugetului de stat pe anul 2014 despre care şeful statului a spus că îl va retrimite pentru reexaminare Parlamentului, informează Agerpres.

04 dec. 2013, 16:42
Tăriceanu: Dacă aş fi premier, aş proceda la fel ca Ponta. Nu trebuie dus războiul până în pânzele albe

‘Aş fi făcut (n.red. în calitate de prim-ministru) ce a făcut actualul premier Victor Ponta. Fiecare trebuie să îşi vadă de responsabilităţile lui şi cred că în privinţa responsabilităţilor create de economie, de buget, acestea revin Guvernului. Preşedintele poate să îşi exprime un punct de vedere, sigur, nu îl împiedică nimeni, dar întotdeauna în astfel de situaţii conflictuale modalitatea nu este de a duce războiul până în pânzele albe ci de a încerca să se negocieze. În situaţii de acest gen negocierea era necesară, posibilă. O atitudine rezonabilă, raţională, sunt convins că ar fi dus la o soluţie’, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Parlament.

Tăriceanu susţine că rolul preşedintelui trebuie să fie unul de coagulare în societate, şi nu de dezbinare.

‘E un conflict permanent. Nu mai vorbim de o chestiune punctuală. Nu e bugetul, e altceva. Eu cred că trebuie să înţelegem că politica nu se face în acest fel. Iar rolul preşedintelui trebuie să fie un rol de coagulare în societate şi nu de dezbinare, nu de sursă permanentă de conflict. Aici intrăm pe un tărâm de filozofie politică care se bazează pe o minimă cultură politică pe care, din păcate, mulţi dintre actorii politici din ziua de astăzi nu o au’, a adăugat Tăriceanu.

VEZI SI:

Băsescu: Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, trimit înapoi bugetul de stat