Tăriceanu: Unele instituţii publice care au nişte bugete hipertrofiate nu au înţeles că trebuie să facă reduceri

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că unele instituții publice care au niște "bugete hipertrofiate" nu au înțeles că trebuie să facă reduceri și că nu își pot permite să le crească în mod nejustificat.

24 ian. 2017, 19:27
Tăriceanu: Unele instituţii publice care au nişte bugete hipertrofiate nu au înţeles că trebuie să facă reduceri

„Premierul Grindeanu a invitat toți miniștrii la o discuție pentru a definitiva proiectul de buget care trebuie ajustat și conceput în așa fel încât să ne înscriem în anumite obiective: un deficit care să nu depășească 3%, sunt anumite angajamente pe care România, ca țară, și le-a luat, alocarea a cel puțin 2 % din PIB pentru Apărare și, nu în ultimul rând, angajamentele din programul de guvernare”, a spus Tăriceanu marți, la Antena 3.

El a adăugat că serviciile speciale au cerut majorări de buget „pentru a-i asculta, probabil, mai bine pe români”.

„Unele instituții publice care au niște bugete hipertrofiate nu au înțeles că trebuie să facă niște reduceri de buget și că nu își pot permite la infinit să exagereze și să crească aceste bugete în mod nejustificat în condițiile în care cred că prioritatea nu este să cheltuim cu orice preț și în orice fel banii publici ci să ne respectăm angajamentele pentru cetățeni. Nu vreau să alimentăm bugetele instituțiilor publice care se cheltuiesc mai mult sau mai puțin transparent într-o modalitate clară de ineficiență. Mă refer aici și la serviciile speciale, care au cerut majorări de buget, probabil, ca să ne asculte pe noi toți românii mai mult și mai bine. Și cred că lucrurile acestea trebuie oprite și aceasta a fost, dacă vreți, una din discuțiile pe care le-am făcut”, a afirmat Tăriceanu.