Temperatura, aerul curat şi soarele, importante pentru sănătatea bebeluşului

Atunci când puiul pe care-l plimbi în cărucior este mai apatic, este posibil să fie nemulţumit de anumite aspecte. Luând în considerare că bebeluşii nu se pot exprima verbal, este important să ştim ca părinţi cum să interpretăm semnalele lor.

30 iul. 2014, 20:12
Temperatura, aerul curat şi soarele, importante pentru sănătatea bebeluşului

Dezvoltarea fizica si psihica a copilului depinde foarte mult atat de factori interni, cat si de factori externi precum temperatura camerei, aerul si expunerea la soare. Deoarece aceste 3 aspecte joaca un rol important in cresterea sanatoasa a bebelusului, noi iti vom prezenta ce conditii trebuie sa ii asiguri micii tale minuni.

Temperatura camerei bebelusului

Daca bebelusul tau cantareste peste 2,5 Kg se recomanda sa te asiguri ca temperatura ambientala sa fie de aproximativ 20-25 grade Celsius. Trebuie sa stii ca micutii isi pot regla mai dificil temperatura corporala, motiv pentru care este foarte important sa te asiguri ca puiul tau este mereu bine imbracat.

In anotimpul rece, cand afara este frig, aerul din exterior contine mai putina umezeala, in timp ce cel din interior actioneaza ca un burete datorita faptului ca este incalzit. Din aceasta cauza este foarte important sa urmaresti temeratura si umezeala din casa deoarece acesta poate determina un nasuc infundat. Asadar, in ceea ce priveste temperatura camerei, iti recomandam sa nu supraincalzesti camera, dar nici sa nu lasi copilasul sa respire un aer prea rece care ar putea sa ii afecteze caile respiratorii. Atunci cand este mic, bebelusul nu poate sa iti spuna daca ii este cald sau frig si de aceea este de datoria ta, ca parinte, sa te asiguri ca ii oferi conditiile optime.

Aerul curat

Schimbarile temparaturii aerului contribuie la tonifierea corpului si la capacitatea acestuia de a se adapta la frig sau cald. Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca un copil care este mereu inchis in casa si nu este expus la aer curat este mai palid si are un apetit alimentar redus.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Descoperă lucruri pe care sigur NU le ştiai despre bebeluşi