Temperaturi de iarnă la sfârşitul lunii aprilie: Minus 8 grade în Harghita

Românii au suportat temperaturi extrem de mici pentru sfârşit de aprilie. Joi dimineaţă s-au înregistrat minus 8 grade Celsius în Harghita și minus 4 grade Celsius în Brașov.

23 apr. 2015, 06:17
Temperaturi de iarnă la sfârşitul lunii aprilie: Minus 8 grade în Harghita

Aprilie este o lună cu două anotimpuri, o zi cu temperaturi de vară, alta cu ninsori şi frig ca în plină iarnă.

În noaptea de miercuri spre joi, temperaturile au scăzut extrem de mult în mai multe regiuni ale ţării. Potrivit România TV, s-au înregistrat minus 8 grade Celsius în Harghita şi minus 4 grade Celsius în Braşov.

De altfel, meteorologii au anunţat încă din timpul zilei de miercuri că vremea va deveni deosebit de rece în toare regiunile. În Maramures, Moldova, Transilvania, precum şi în zonele deluroase din celelalte regiuni şi izolat în restul teritoriului, în noaptea de miercuri spre joi, s-a produs brumă, iar temperaturile au fost apropiate de pragul de îngheţ.

Joi se anunţă vreme frumoasă şi în încălzire în toate regiunile, astfel încât regimul termic se va situa în limitele normale ale perioadei. Şi pentru prima zi a weekendului se anunţă vreme general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza, când local în zona de munte, pe arii restrânse în sud-vestul şi nordul teritoriului şi izolat în rest, vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE TREI ZILE