Tensiuni în coaliţie pe tema noilor impozite. Tăriceanu nu e de acord cu eliminarea cotei unice VIDEO

Controveste majore în coaliție pe noile impozite. Șeful ALDE dă un semnal dur colegilor și spune că nu e de acord cu eliminarea cotei unice. Tăriceanu vrea să se păstreze cota de 16%, în timp ce Dragnea e hotărât să aplice impozit de 10 și 0 la sută, transmite România TV.

27 apr. 2017, 14:15
Tensiuni în coaliţie pe tema noilor impozite. Tăriceanu nu e de acord cu eliminarea cotei unice VIDEO

Adoptarea impozitului pe gospodărie este astfel pusă în pericol. Asta, în timp ce Grindeanu atrage atenția miniștrilor, pentru că au discutat prea mult public despre aceste noi măsuri și au afectat mediul de afaceri.

„Nu va fi vorba de impozit progresiv. Punctul meu de vedere în discuţia cu PSD este de a menţine cota de 10%,
deci nu renunţăm la cota unica. Poate fi redusă la 10 la suta”, spune Tăriceanu.

Pe de altă parte, Dragnea punctează că nimeni nu va plati mai mult. Se dă şi nu se ia. Asta trebuie să stie toata lumea.

Draftul de proiect de la Finanțe arată că toate veniturile de până la 2000 de lei nu vor fi impozitate, iar la cele de peste 2000 de lei se aplică impozit de 10 la sută. În acest timp, premierul a luat decizia de a nu mai face publice proiectele guvernului, până nu au o formă clară.

Nu vreau să mă ascund după deget şi spun direct că toată discuţia despre iniţiativa privind schimbarea metodei de impozitare nu ne-a făcut bine, a mărturisit Grindeanu.

Decizia finală va fi luată în coaliție, însă noile calcule privind impozitele și lipsa de predictibilitate a guvernului au fost criticate și de Iohannis, care va avea o poziție publică legată de toate acestea în perioada următoare.