Teodorovici: România nu va refuza niciodată o colaborare cu un stat membru UE

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici răspunde afirmațiilor ministrului suedez pentru Afaceri Europene, Brigitta Ohlsson, căreia îi transmite că integrarea socială a romilor este o problemă a tuturor statelor membre Uniunii Europene, iar în ceea ce privește România negocierile cu celelalte state nu numai că nu au fost stopate, ci s-au bucurat de dialog constructiv, deloc “furios”.

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 11:27
Teodorovici: România nu va refuza niciodată o colaborare cu un stat membru UE

„Sunt profund îngrijorat de “furioasa” poziţie exprimată recent de ministrul suedez Brigitta Ohlsson şi de abordarea total nedreaptă şi nediplomatică faţă de România. Ţara noastră nu a refuzat şi nu va refuza niciodată o propunere de colaborare bilaterală primită din partea unui stat membru al Uniunii Europene”, a declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene consideră că declarațiile ministrului suedez, Brigitta Ohlsson, nu fac cinste relațiilor bilaterale dintre cele două state.

„Totuşi, “pumnul în gură” aruncat României, prin vocea doamnei Brigitta Ohlsson, nu ţine deloc seama de parteneriatul de care credeam că ne bucurăm, cu atât mai puţin de un set de valori și de principii comune, de responsabilitatea ambelor state de a le apăra şi nici de drepturile fiecarui cetățean european, indiferent de etnia sa”, a explicat Teodorovici.

Ministrului suedez pentru Afaceri Europene, Brigitta Ohlsson, a declarat marți că este “furioasă și dezamăgită” de refuzul României privind ajutorul extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor.