Terenurile deplorabile din România au atras atenţia Europei. Plângere la înalt nivel, împotriva Timişoarei

European Profesional Club Rugby (EPCR) a depus plângere împotriva clubului Timișoara Saracens pentru că nu a asigurat, sâmbătă, 14 ianuarie, condițiile necesare pentru disputarea partidei din runda a 5-a din grupa a V-a a Challenge Cup, contra echipei Stade Francais.

18 ian. 2017, 14:25
Terenurile deplorabile din România au atras atenţia Europei. Plângere la înalt nivel, împotriva Timişoarei

Plângerea vizează faptul că Timișoara Saracens nu a luat măsurile care se impuneau pentru a pregăti și proteja suprafața gazonului de pe stadionul Dan Păltinișanu, nerespectând astfel Regulamentul Turneului și Înțelegerea de participare la Challenge Cup 2016-2017. Astfel, meciul nu s-a putut disputa și a fost anulat„, se arată în adresa înaintată Comisiei de Disciplină care se va reuni în cursul acestei zile pentru a dispune măsurile în consecință.

Comisia este formată din Antony Davies (Anglia), președinte, Julien Berenger (Franța) și Pamela Woodman (Scoția), membri.

Eforturile extraordinare ale staffului nostru, repetăm — ale staffului nostru, nu au fost suficiente. Este și acesta un semnal pentru cei care poartă responsabilitatea asigurării infrastructurii pentru întreg sportul românesc. Concret, la ora de începere a meciului, căpitanul echipei oaspete a refuzat intrarea pe teren motivând starea precară a acestuia, iar oficialii partidei au validat această solicitare.

Oficialii celor două echipe, împreună cu oficialii partidei (arbitri, observatori), au căutat soluții preț de câteva ore pentru disputarea partidei. Din păcate, condițiile meteo dar și aspectele logistice implicate au dus spre o singură soluție — meciul nu se poate juca. Decizia privind acest meci se va lua la masa verde, cel mai probabil meciul va fi pierdut cu 28-0 de către Timișoara Saracens SCM UVT.

În plus este foarte posibil ca echipa noastră să fie penalizată și financiar pentru că nu a reușit să asigure condițiile de joc. Pentru o informare completă menționăm că în luna august clubul nostru a solicitat organizatorilor competiției ca echipa noastră să dispute la Timișoara primele 3 din cele 6 meciuri din grupă, evitând astfel disputarea unor meciuri în luna ianuarie„, se precizează pe site-ul clubului bănățean, într-un material postat la scurt timp după decizia de nedisputare a meciului.

Timișora Saracens, „lanterna roșie” în grupa a V-a, cu 0 puncte, va susține ultimul meci vineri, 20 ianuarie, în deplasare, contra lui Edinburgh, liderul grupei.