Testul acoperişului Arenei Naţionale a ieşit tot „dificil inflamabil”. Când ar putea fi redeschisă Arena Naţională

Max Bogl, constructorul Arenei Naţionale, a ridicat de la laboratorul IGSU rezultatul testului de foc al materialului Duraskin, din care este compus acoperișul Stadionului Național. Testul acoperișului Arenei Naționale a ieșit tot ”dificil inflamabil”.

05 feb. 2016, 21:25
Testul acoperişului Arenei Naţionale a ieşit tot „dificil inflamabil”. Când ar putea fi redeschisă Arena Naţională

Update. Ministrul Dezvoltării Regionale Vasile Dîncu a declarat, vineri seara, că se încearcă găsirea unei soluții de acordare a unei adeverințe temporare de funcționare a Stadionului Național, arătând că este un stadion foarte modern, cu sisteme de apărare contra incendiilor foarte bune.

Lucrăm zilele acestea la o chestiune practică. Am chemat toate echipele de la ISU, de la noi, de la MDRAP, primarul general. Toți lucrăm, de exemplu pentru a vedea cum să optimizăm, să dăm o adeverință temporară pentru Stadionul Național, un stadion foarte modern, care are niște sisteme de apărare contra incendiilor, spun niște specialiști, cum nu există în Europa, pentru că sunt foarte noi și scumpe. Doar că o deficiență legată de corupție, de o inadvertență, de lipsa de organizare la noi, a schimbat un material la copertină care nu era trecut în proiect„, a spus Dîncu la o televiziune de ştiri, citată de Agerpres.

”Practic, se confirmă testul efectuat în 2012. Membrana groasă, a acoperișului fix, este una de clasă ”cs3d0”. Iar membrana mai subțire, din care este compus acoperișul retractabil, este ”cs2d0”, chiar mai bine”, a spus o sursă citată de Tolo.ro.

Citeşte şi:  Primarul general interimar al Capitalei: Deocamdată nu există o soluţie pentru Arena Naţională

Potrivit testului, membrana intră în clasa ”c” – ”dificil inflamabil (greu combustibil)”, iar  ”d0” înseamnă că dacă acoperișul ia totuși foc, nu cad picături arzînde.

Pasul următor pentru autorizarea stadionului este cel al introducerii rezultatului de azi într-un ”agrement tehnic”, efectuat de un institut cu care Max Bogl a încheiat un contract și care poate face acest lucru în aproximativ două săptămîni.

Constructorul speră ca stadionul să fie redeschis la timp pentru amicalul România – Spania din 27 martie.