Theresa May, confirmată ca lider al Conservatorilor: Marea Britanie trebuie să negocieze cel mai bun acord legat de Brexit

Theresa May, care îi va urma miercuri lui David Cameron în funcția de premier, a declarat luni că vrea ca Marea Britanie 'să negocieze' cel mai bun acord cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul, relatează AFP.

11 iul. 2016, 18:06
Theresa May, confirmată ca lider al Conservatorilor: Marea Britanie trebuie să negocieze cel mai bun acord legat de Brexit

Theresa May a fost confirmată ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator și va fi instalată în scurt timp în funcția de prim-ministru, a declarat luni președintele comitetului conservator responsabil cu organizarea competiției declanșate de decizia lui David Cameron de a părăsi șefia partidului și a guvernului, în urma votului prin care britanicii au hotărât ieșirea țării in Uniunea Europeană.

„Am primit confirmarea comitetului partidului și pot acum declara că dna May a fost aleasă noul lider al Partidului Conservator, cu efect imediat”, a declarat Graham Brady, în fața deputaților conservatori.

„Prim-ministrul a indicat că va merge la palat (Buckingham) pentru a-și prezenta demisia după sesiunea de întrebări de miercuri (din parlament), iar noul premier ar trebui să intre în funcție la foarte scurt timp după aceea”, a mai precizat oficialul conservator.

Ea a subliniat că și-a bazat campania din cursa pentru șefia Partidului Conservator și a executivului pe „nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie, care va ieși din UE, și de a stabili un nou rol pentru (țară) în lume”.

Theresa May s-a declarat totodată ‘onorată’ că a fost aleasă să îi urmeze lui David Cameron ca lider al Partidului Conservator aflat la putere, potrivit DPA.

Ea a spus că Marea Britanie „are nevoie de o viziune care să lucreze pentru fiecare dintre noi”, după ce referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din UE a evidențiat diviziunile sociale, economice și politice.

„Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes”, a dat ea asigurări, în pofida faptului că a susținut campania lui Cameron pentru rămânerea în blocul comunitar înaintea referendumului.

Theresa May a fost confirmată luni ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator și urmează a fi instalată în funcția de prim-ministru.

Premierul demisionar David Cameron a anunțat anterior luni că Theresa May va fi prim-ministru al Marii Britanii începând de miercuri.