ŢI SE RUPE SUFLETUL. Un român din Italia îşi vede mama pe camerele de supraveghere din cimitir VIDEO

O mamă şi fiul său au găsit o modalitate de-a dreptul inedită de a păstra legătura. Bărbatul, care a plecat la muncă în Italia, a ajuns acum să urmărească camerele de supraveghere dintr-un cimitir doar pentru a o vedea pe mama sa atunci când merge la biserică. Scopul camerelor a fost însă altul, ele au fost montate la iniţiativa unui preot care voia să pună hoţii pe fugă.

12 dec. 2014, 07:43
ŢI SE RUPE SUFLETUL. Un român din Italia îşi vede mama pe camerele de supraveghere din cimitir VIDEO

Alexandru Diaconu este din Craiova, dar s-a stabilit în Italia de 15 ani şi vine destul de rar acasă, informează România TV. Când a aflat că în cimitirul în care mama sa merge la biserică există camere de supraveghere, a accesat imediat sistemul video.

Citeşte şi CEJ: Persoanele private nu pot instala camere de supraveghere pentru a filma oameni în locuri publice

„Am luat legatura cu parintele şi mi-a trimis id-ul. Pentru mine este emotionant ca distantele care ne despart pe noi, cei care locuim in afara tarii si parintii, practic s-au scurtat”, a spus bărbatul din Italia într-un interviu pe Skype.

De când a aflat că fiul său o vede, femeie vine la biserică cu şi mai mare bucurie. Ba chiar îşi salută fiul, știind că acesta o priveşte de la mii de kilometri depărtare.

„Îi mai fac cu mana din cand in cand ca sa ma vada cand trec. Ma suna saptamanal si chiar si de doua ori pe saptamana si chiar sarut telefonul”, a spus mama bărbatului. Alexandru se simte mai aproape de casă de când îşi vede mama, dar şi pe oamenii din sat lângă care a crescut.

Citeşte şi Furt contracronometru, surprins de camerele de supraveghere

„E o bucurie mare ca reusesc sa-mi vad mama, pe cei dragi, prietenii din cartier. La inceput am plans. Chiar ii multumesc parintelui pentru gestul pe care l-a facut”, a mai spus Alexandru. Iniţiativa preotului a venit pentru că cimitirul era tot mai des vizitat de hoţi. Părintele nu s-a gândit însă niciodată că le va face o bucurie celor plecați peste hotare.

„Foarte multi care vin o data la nu stiu cati ani acasa, acum au posibilitatea sa isi vada parintii care vin la biserica pe aceste camere pentru ca ele sunt conectate la internet”, a declarat preotul inventiv.

Părintele mai spune că toţi enoriaşii pot accesa camerele de supraveghere. Trebuie doar să-i ceară id-ul şi parola.